Sistemul sanitar trece prin momente dramatice nu doar din cauza valului de pacienți cu COVID, ci și pentru că atitudinea aparținătorilor este tot mai agresivă față de personalul medical.

Un medic din cadrul Spitalului Colentina a făcut mărturisiri șocante despre noile probleme cu care se confruntă angajații din spitale. O dată cu valul 3 de COVID, răbdarea și înțelegerea oamenilor nu doar că s-a diminuat, dar chiar s-a ajuns la violență și amenințări.

„Problema este că în ultimele două săptămâni, colegii mei au fost amenințați. Unul dintre ei, în fiecare zi, cam de zece zile. Există niște rude, ale unei paciente, care îi pomenesc numele în fața spitalului și vor să intre în spital, spunând că au cuțite.

Mi se pare periculos. Un alt coleg de-al meu a fost amenințat inclusiv cu moartea și a mers la Poliție în urmă cu două săptămâni. (…) Deocamdată este o anchetă.

Ideea este că noi avem întotdeauna păstrată legătura cu familiile pacienților, iar în ultima vreme s-au intensificat acuzele pacienților. (…) Sunt oameni care nu înțeleg eforturile. Sunt unele situații care ni se par periculoase”, a explicat medicul Laura Zarafin.

„De exemplu, îl amenință pe colegul meu pentru că a intubat o pacientă, un caz extrem. Dacă nu o intuba deceda. Au trecut zece zile și probabil va trebui să mergem la Poliție și să atragem atenția asupra acestui aspect”, a precizat medicul de la ATI Colentina.

De asemenea, pe lângă amenințări, medicul spune că foarte mulți colegi au fost reclamați la poliție de către aparținători.

Bilanțul COVID din 24 aprilie 2021

154 de noi decese raportate în ultimele 24 de ore

„În intervalul 23.04.2021 (10:00) – 24.04.2021 (10:00) au fost raportate 154 de decese (80 bărbați și 74 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 5 decese la categoria de vârstă 30-39 ani, 17 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 33 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 54 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 44 decese la categoria de vârstă 70-79 ani.

143 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 8 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.280.

Dintre acestea, 1.377 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.249.871 de teste RT-PCR și 843.310 teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 21.675 de teste RT-PCR (10.144 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.531 la cerere) și 11.748 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 40.542 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.626 de persoane se află în izolare instituționalizată.

De asemenea, 40.888 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 88 de persoane”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

 

Articolul precedentMircea Negulescu, dezvăluiri INCENDIARE despre președintele CJ Prahova. Noul baron local, mână în mână cu fostul – greaua moștenire și OTRAVA noii caracatițe
Articolul următorISRAEL. Înainte de Paște, ZERO decese COVID. Aveau 8.000 de noi cazuri pe zi