Guvernul Orban s-a împrumutat în opt luni 60 de miliarde de lei. Guvernările social-democrate successive, în patru ani, au luat 40 de miliarde în total. 

Actualul guvern liberal are bani pentru majorarea pensiilor și a alocațiilor, pentru că Finanțele s-au împrumutat cu uluitoarea viteză de 1.000 de euro pe secundă, acuză fostulministru al Muncii. 

Un  calcul al sumei totale luate de Ministerul Finanţelor, împărţit pe cap de locuitor, arată că fiecare român are datorie de 1.500 de Euro, bani luaţi doar anul acesta. 

Marius Budăi, fost ministru al Muncii în guvernarea PSD, îi acuză pe liberali nu doar de nepricepere, ci și de management fraudulos al resurselor de la bugetul de stat, mai exact de furt.

Deşi social democrat, este de părere că susţinerea mediului de afaceri românesc ar fi adus banii necesari.

“Și da, aveau bani dacă nu furau fără limite în pandemie. Și da, aveau bani dacă nu îi aruncau spre firme cu capital străin, firme care sunt asigurătoare de credite comerciale. Au bani pentru că fantasticul premier Cîțu s-a împrumutat cu uluitoarea viteză de 1.000 de euro pe secundă.”, a acuzat duminică Marius Budăi, în cadrul unei conferințe de presă.

”Și mediul privat este dezamăgit de prestația Guvernului Orban. Inspecția muncii transmite mass media în scris drept răspunsuri la solicitări că s-au pierdut peste 880.000 de locuri de muncă dar premierul Orban susține că ar fi 7.000 de locuri de muncă în plus.

Alocațiile copiilor nu au fost dublate deși Premierul ne asigura în primăvară că acest lucru se va întâmpla de la 1 august. Acum nu se mai măresc nici măcar de la 1 august dar minte de la începutul anului 2020, așa cum prevedea legea”, au continuat acuzațiile.

”Guvernul Orban nu are de gând să măresca nici valoarea punctului de pensie de la 1 septembrie deși același premier dezertor Cîțu ne asigura că banii au fost prevăzuți în buget. Păi dacă au fost prevăzuți sunt sau nu sunt bani domnule Cîțu?”

Când ați mințit? Atunci sau acum? Din punctul meu de vedere și atunci și acum. Despre salariile din învățământ cred că ar trebui să ne întristăm cu toții deoarece dascălii noștri nu vor primi majorările legale de la 1 septembrie 2020. Și da, aveau bani!”, a mai declarat fostul ministru al Muncii.

Despre mărirea salariilor profesorilor, premierul Orban a spus că “atunci când nu ai bani nu mergi la crâşmă.”

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre cine va câştiga alegerile din Bucureşti
Articolul următorDaniel Florea, și-a depus candidatura pentru un nou mandat