Prefectul PNL de Vrancea, Gheorghiţă Berbece, a dat ordin ca toate cadrele medicale infectate cu SARS-CoV-2 din Spitalul de Urgență Focșani și Spitalul Municipal Adjud să fie transferate în spitale suport din Brăila și Râmnicu-Sărat.

La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Focşani s-a declanşat un adevărat scandal, după ce pacienții asimptomatici au aflat că vor fi urcați în microbuze în această dimineață pentru a fi transferați la unități din Brăila și Râmnicu Sărat. Deși la ora 8 microbuzele ar fi trebuit să plece spre spitalele din județele învecinate, nici până la această oră nu s-a demarat procedura transferului. Motivul este unul simplu: pacienții au refuzat să părăsească unitatea medicală.

Oprişan: “PNL, jos labele de pe medicii, asistentii si infirmierii din Vrancea!”

Amintind pilda Pastorului Martin Niemöller din rezistenţa germană anti-fascistă, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, susţine că e inadmisibil ca un prefect, fost cârciumar şi un medic acuzat de malpraxis să hotărască sănătatea vrâncenilor.

Sub titlul: „PNL, jos labele de pe medicii, asistentii si infirmierii din Vrancea!” Oprişan explică.
“Prefectul a dat un ordin abuziv să fie trimise la spital microbuzele ISU Vrancea, Jandarmeria și Poliția ca să îi tranfere pe medicii, asistenții și infirmierele care s-auîmbolnăvit având grijă de pacienții infestați COVID-19!
Pentru că a fost pusă presiune media pe ei, pe cei de la PNL, și pentru că Sindicatul ”Sanitas” s-a sesizat, au renunțat pentru moment să îi transfere pe pacienții asimptomatici de la Focșani! I-au transferat pe cei de la Adjud la Spitalul Râmnicu-Sărat! La Focșani pericolul nu a trecut! Cel mai probabil, feriți de ochii presei, vor încerca din nouă să facă acest lucru! Este inadmisibil ca un fost cârciumar (prefectul) și un medic acuzat de malpraxis (directorul interimar al spitalului) să ajungă să hotărască în legătură cu sănătatea vrâncenilor!
Acum trei săptămâni, ca să scape de managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, l-au internat pe acesta forțat, cu mascații și de atunci îl țin închis în spital, ca să îl poată suspenda! Din păcate, deși a fost un abuz, cadrele medicale din spital nu au sancționat abuzul!
Este de datoria noastră, a tuturor, să recaționăm împotriva unor astfel de comportamente, dacă vrem ca în plină epidemie să nu rămânem fără medici și să mai aibă cine să ne îngrijească pe viitor!
Să nu uităm pilda pastorului Martin Niemöller: „Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”
Nu vă fie frică, peneleu pică!”, a scris Marian Oprişan pe pagina sa de socializare. 

“Pacienţii rămân pe loc”

Claudiu Grosu, liderul de sindicat al Sanitas Vrancea, care a declarat că este alături de cadrele medicale și a făcut un apel către autorități, pentru ca pacienții confirmați cu COVID-19 și internați la Județean. „să aibă șansa să fie tratați de medicii vrânceni”.

Mi se pare un abuz și o lipsă de respect față de noi, cei care am căzut în linia întâi, ca să fim tratați la modul acesta. Nu vrem altceva decât să rămânem pe poziții și să fim tratați de colegii noștri vrânceni. Trebuie să se găsească alte soluții în Vrancea!”, a spus Claudiu Grosu. Acesta a confirmat că pacienții internați rămân pe loc.

Articolul precedentUnele țări câștigă lupta cu coronavirusul, altele NU! Iată în ce stadiu se află România! Surse oficiale.
Articolul următorVIATA CA O LOTERIE?