Parlamentul României poate decide data alegerilor parlamentare, asta în urma respingerii de către Curtea Constituțională a României a contestației formulată de guvern. Președintele PSD și liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că ia în considerare depunerea unui proiect de lege în Parlament pentru amânarea alegerilor generale, programate pentru 6 decembrie.

“Este posibil, da, să depunem un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare” a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.
El a afirmat că nu-l interesează absolut deloc părerea președintelui Klaus Iohannis care s-a antepronunțat înainte de creșterea la peste 2.000 de infectați zilnic cu Sars CoV-2, că nu vede “oportună amânarea alegerilor parlamentare”.
„Nu ne interesează, în acest moment, că-și dorește sau nu-și dorește preșdintele Iohannis alegeri. Noi suntem pe drumul corect. (…) Pe mine mă intereseaza dacă abordarea PSD de după alegerile prezidențiale (din 2019 – n.red) a fost una corectă, dacă românii au acum încredere în PSD și în mesajele PSD. Iar rezultatele de la alegerile locale ne arată că percepția s-a schimbat, de aceea am câștigat consilii județene și cele mai multe primării. Dacă Iohannis crede că rostul lui pe acest pământ românesc este să analizeze scorul PNL, este treaba domniei sale, dar și-a uitat haina constituțională de aproape un an”, a declarat Marcel Ciolacu.

Articolul precedentPreședintele PSD acuză derapaje antidemocratice și se adresează Europei
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 79. Singur acasă, varianta cu sânge albastru