Intr-o postare pe Facebook, presedintele interimar al PSD anunta ca s-a intalnit astazi cu reprezentantii mediului de afaceri romanesc si vine cu o serie de masuri concrete pe care cere Guvernului sa le ia in prima sedinta.

“Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să așteptăm ca românii să-și piardă locurile de muncă sau ca firmele românești să se închidă. Trebuie să prevenim aceste lucruri!”, spune Marcel Ciolacu.

Iata ce propuneri concrete are PSD pentru Guvernul proaspat instalat:

1. Măsuri economice
– Amânarea pentru 3-6 luni a plății contribuțiilor și a impozitului pe venit pentru angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus.
– Extinderea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri și acordarea unor compensații din sprijinul de minimis.
– Rambursarea rapidă a obligațiilor statului către mediul privat (TVA cu control ulterior, concedii medicale, datoriile regiilor și companiilor cu capital majoritar de stat).

2. Măsuri sociale
– Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 10 miliarde de lei, în vederea achiziționării de medicamente, materiale și echipamente medicale. 
– Asigurarea gratuită de medicamente, materiale și echipamente medicale, prin intermediul medicilor de familie.
– Asigurarea plății facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare pentru persoanele aflate în izolare/carantină.

Articolul precedentVasile Dancu lanseaza ideea unei dezbateri privind iesirea Romaniei din UE?
Articolul următorAmbasadorul SUA laudă România și pe Marcel Ciolacu