Marcel Ciolacu este cel mai abil politician de pe piața politică. Este evaluarea consultantului politic, Miron Mitrea, care a lăudat modul în care președintele PSD “s-a desprins” de creșterea prețului la carburanți. “Marcel Ciolacu nu este foarte incântat să ajungă la Palatul Victoria anul viitor. Nu are cum să fie foarte încântat nu are o majoritate parlamentară solidă, chiar dacă are o relație bună cu Nicolae Ciucă, președintele PNL nu controlează partidului și nici nu va mai rămâne mult timp în fruntea partidului după ce nu va mai fi prim-ministru. Marcel Ciolacu este singurul care joacă politic și își pregătește momentul mai 2023: ori va prelua guvernarea în condițiile pe care le vrea el, ori nu o preia și vom fi în criză politică”, a explicat Miron Mitrea acțiunile liderului social democrat.
În ceea ce privește soluțiile PSD, consultantul politic i-a explicat jurnalistei Nicoleta Cone că plafonarea prețului final nu i se pare o soluție viabilă, dar limitarea  adaosului comercial și eliminarea accizei la energie sunt măsuri oportune. “Reducerea taxelor pe carburant și orice tip de energie, chiar până la zero, este o chestiune care trebuie discutată. Nu mâine! Dar Guvernul poate face o propunere către UE ca într-o perioadă de timp rezonabilă să renunțe la accizarea energiei. E o măsură care ajută și economia în competiția cu alte state și ajută și populația să trăiască mai bine”, a pledat Miron Mitrea pentru una dintre alternativele propuse de PSD la criza carburanților.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMitrea: România are gaz suficient, dar piața europeană decide prețul
Articolul următorVasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: Respectăm minoritatea și vrem ca și noi și simbolurile noastre să fim respectați