Muncitorii de la TMK Artrom Slatina își vor primi salariile. Vestea bună a venit de la presedintele PSD. Marcel Ciolacu a anunțat pe pagina personală de socializare că ordonanța de urgență care deblochează banii pentru salarii de la compania cu capital rusesc este pe cale să fie publicată în Monitorul Oficial și, deci, să între în vigoare.
Anterior, președintele PSD a cerut Guvernului să ia măsuri astfel încât nu salariații români și industria autohtonă sâ plătească nota sancțiunilor economice aplicate capitalului rusesc. Reproducem postarea integrală a presedintelui PSD:
“Mă bucur că autoritățile statului au înțeles situația celor 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, neplătiți de peste două săptămâni din cauza aplicării haotice a sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși și au deblocat plata salariilor! 
Știu că actul care permite companiei să plătească salariile, furnizorii si institutiile de credit este în drum spre Monitorul Oficial, pentru publicare. Salut faptul că Guvernul a dat dovadă de responsabilitate și maturitate, rezolvând situația de criză de la această uzină de care depind alte companii importante din industria românească. 
Voi continua să îi apăr pe muncitorii români și să susțin că nu ei sunt cei care trebuie pedepsiți! Da, statul trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a bloca orice posibil flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru noi, cei de la PSD, prioritari sunt însă #românii și locurile de muncă, precum și susținerea  #economiei românești care trebuie să funcționeze cât mai bine, chiar și în această perioadă pe care conflictul din Ucraina o complică atât de mult!”

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentGeneralul Gabriel Oprea a primit vizita președintelui Programului de Asistență pentru Supraviețuitorii Tragediilor din SUA
Articolul următorDaniel Băluță, în mijlocul copiilor ucraineni