Obișnuiți să înțeleagă politica prin prisma luptei dintre Putere și Opoziție, românii sunt năuciți de luptele interne. Alianța dintre 4 partide, măcinate de 12 grupulețe de interese, este o căruță rămasă fără direcție. Cel mai bine se vede lipsa de decizie din necesitatea ca însuși președintele să descindă la Palatul Victoria pentru a avea siguranța că proiectul său de suflet, România educată, va fi pus și în aplicare. 
În atare condiții, Planul National de Redresare și Reziliență se anunță o odisee greu de intuit până la final. Mai ales după ultimul interviu acordat de ministrul Investitiilor și Proiectelor Europene. Cristian Ghinea  explică cum Guvernul Cîțu atârnă de un fir de păr (implantat de la Cotroceni, nu al premierului!) din cauza tensiunilor generate de PNRR. Ministrul își atribuie puteri magice pentru cum duce pe umeri și gestionează presiunile. Dar mai ales  se măgulește pentru cum a găsit soluția de a nu le ocupa timpul celorlalți miniștri și a întocmit și trimis la Bruxelles documente pe care le- a scris în calculator direct, cu Prim-ministrul. Așa, pe persoana fizică, fără vot sau alte ingerințe. Au mai fost și probleme, dar aici șeful statului nu a mai fost protejat și a primit 3 sau 4 epistole de la Cristian Ghinea, un fel de pomelnice informale cu păcatele guvernanților. Nu sunt asemeni informărilor la Securitate, ci se inspiră din modelul medieval de exercitare a puterii de stat. Interesant este că la Comisia Europeană au ajuns nealterate de alte opinii, opțiunile Cîțu – Ghinea și că atenția pare monopolizată de idealurile vechi și comune cu “Ministrul cu ranga”, cum îl numește cu mândrie pe Cătălin Drulă. În aceeași notă a apelului permanent la logică și a unei structuri raționale de argumentare, Cristian Ghinea a arătat că principiul transparenței a fost respectat cu sfințenie de USRPLUS și, câtă vreme sunt doar consultări, documentele referitoare la PNRR sunt secretizate. Asa cum a spus Marcel Ciolacu, dar Cristian Ghinea speră sincer ca PSD să renunțe la a striga în pustiu.
Transparența USRPLUS se referă exclusiv la viața intimă și fanteziile erotice ale reprezentanților săi, spuse din ce în ce mai pe șleau în fața românilor lipsiți de reacție sau revoltă.
Revenind la PSD, partidul lui Marcel Ciolacu nu are ceva mai bun de făcut decât să explice evoluțiile, să ofere indicii ajutătoare și să stea nemișcat. Așa se vede clar iureșul făcut de Coaliție. Dacă Opoziția ar ataca la Ghinea, ministrul Zero s-ar identifică cu Puterea și i-ar salva pielea. Este ceea ce vrea și Cristian Ghinea, neîndemânatic în a provoca furia din partea social democraților. Opoziția nu trebuie decât să facă stenograma discuțiilor din Coaliție și să aștepte următorul moment prielnic. Chiar dacă asa ceva nu există, nu există momente prielnice! Doar ne-a explicat pe înțelesul tuturor ministrul care și-a ratat cariera și a descoperit cel mai inedit crez politic de la Monica Macovei incoace: “Eu votez DNA!” Pentru cine nu știe este o carte apărută sub semnătura ministrului Zero în 2012, când la Palatul Cotroceni era Traian Băsescu. Chiar așa, o fi prevăzută vreo pușcărie modernă în PNRR? Este singurul punct pierdut pe drum de la Guvernul Cioloș încoace. Sau pandemia a rezolvat problemele legate de distanta interpersonală si de spațiu locativ în sistemul penitenciar?

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentTOAMNA PATRIARHULUI?
Articolul următorPNL își vede de alegeri și privește arogant la inundati