La rubrica “Poziția și scorul” la Bucureşti, Cozmin Guşă vine cu noi date de la instituţiile de sondare a opiniei publice. 

De data asta are scorurile şi de la PNL. 

Ceea ce constată Guşă e că Traian Băsescu a pierdut startul electoral, pierzându-se în acţiuni politicianiste. cu o săptămână înaintea începerii campaniei. Modificări importante: FIREA și NICUȘOR, CREȘTERE UȘOARĂ, BĂSE PE PANTĂ DESCENDENTĂ!

“La anunțul candidaturii lui Băse, emoția generată a avut ca și consecințe creșterea opțiunii pentru acesta la o cotă de +20% (certificată de un sondaj rapid CATI, plus anunțată chiar de Băse la Digi24), respectiv scăderea scorului lui Firea și Nicușor la cote de cca 35% Firea, respectiv -30% Nicușor.

Am primit azi cifrele sondajelor interne ale PSD și PNL, care zic în felul următor:

Sondaj PSD: Firea 43%, Nicușor 34%, Băse 15%.

Sondaj PNL: Firea 38%, Nicușor 30%, Băse 14%.

Diferența între cifre rezultă și din faptul că în cazul PSD procentajul este calculat dintre toți cei care și-au exprimat opțiunea, respectiv la PNL, dintre cei care au zis că merg sigur la vot. Și bineînțeles, diferența se explică parțial și din “dedicația” institutului de sondare pentru cel care plătește …

Concluzia: Băse s-a mișcat slăbuț, pierzându-se mai mult în detalii de tip politicianist,” a scris Guşă pe pagina sa de facebook. 

Articolul precedentAdrian Țuțuianu, purtător de cuvânt al premierului, Ludovic Orban
Articolul următorAurelian Bădulescu solicită Congresului PSD o rezoluţie pentru protejarea capitalului românesc