Adrian Năstase a povestit despre întâlnirile sale cu Mihail Gorbaciov, la una dintre televiziuni.

„În ceea ce privește relația mea cu el, aș spune că a fost vorba de întâlniri, dar nu foarte multe, prin străinătate, în cadrul unor reuniuni. Ne-am întâlnit, am stat de vorbă, iar el era marcat de moartea soției, care a murit de leucemie la sfârșitul anilor 90. Mi s-a părut dependent de Occident. El devenise un erou în Occident, îi subvenționau diverse publicații, îl ajutau cu tot felul de granturi, a primit și Premiul Nobel. Era o figură care era binevenită la tot felul de evenimente, dar devenise un proscris în Rusia”, a spus fostul ministru de externe al României, pe timpul încercării de puci de la Moscova din 1991.

Gorbaciov nu va fi înmormânat lângă zidurile Kremlinului

El a mai afirmat că Putin folosește azi soluția Ianukovic, eșuată când Gorbaciov și-a dat demisia. Ianokovic a încercat să dea o lovitură de stat și să mențină URSS. Nu a reușit.

Conform anunțului fiicei lui Mihail Gorbaciov, înmormântarea va avea loc, totodată, sâmbătă, la cimitirul Novodevici din Moscova. 
Politicieni de rang înalt, poeți, membri ai familiei regale și intelectuali au fost înmormântați în acest cimitir de când a fost înființat, în secolul al XVI-lea, printre ei aflându-se și Boris Elțîn, primul președinte al Federației Rusiei și rivalul politic al lui Gorbaciov. 
Dintre președinții sovietici, Nikita Hrușciov este singurul înmormântat acolo, ceilalți fiind înmormântați lângă zidurile Kremlinului. 
Articolul precedentDaniel Florea a demisionat din PSD
Articolul următor“Ordonanța plafonării, o dispoziție a Bruxelles-ului” – este de părere Codrin Ștefănescu