Deputatul Daniel Florea și-a dat demisia din PSD. El susține, contrar opiniei majorității liderilor social-democrați că nu din cauza nesusținerii sale pentru alegerile parțiale la sectorul 5, unde locul de primar a rămas vacant, după arestarea lui Piedone. “Astăzi am demisionat din Partidul Social Democrat. Este o decizie asumată, gândită îndelung şi în deplină conformitate cu principiile mele personale, profesionale şi politice. Nu plec la alt partid. Nu candidez şi nu am avut niciodată intenţia de a candida la alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid. Dar nu sunt de acord ca PSD să susţină un candidat fără activitate politică în PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid, a scris Florea, pe Facebook.

Deputatul a atașat și o imagine cu demisia sa adresată liderului PSD, Marcel Ciolacu.

“Subsemnatul, Daniel Florea, deputat ales în circumscripţia nr. 42 Bucureşti, prin prezenta îmi depun demisia din PSD şi din grupul parlamentar al PSD, începând de astăzi, 1.09.2022, urmând ca activitatea parlamentară să o desfăşor în calitate de parlamentar neafiliat”, a scris Florea.

Daniel Florea candida în 2008 pentru Senat din partea PDL Constanța, după o campanie electorală intensă, în care vitupera împotriva PSD, de umeri cu Theodor Stolojan.

Nu i-a reușit accederea în Parlament, astfel încât următorul ciclu electoral l-a prins în Călărași, unde a fost ales în 2012 deputat pe listele PSD. Și tot din partea PSD este ales în 2016 primar în Sectorul 5, unde nu a rezistat însă decât un mandat.

Daniel Florea a fost primar al sectorului 5 în perioada 2016-2020. Învins în scrutinul din 2020, a primit ca recompensă un nou mandat de deputat. Acum, părăsește partidul care l-a ajutat să facă averi uriașe din banii publici.

Articolul precedentE mai remaniabil Budăi decât Virgil Popescu?
Articolul următor“Gorbaciov, erou în Occident, proscris în Rusia,” afirmă Adrian Năstase