Joi, în ton cu linia Ursulei van der Leyen, guvernul României a adoptat Ordonanța plafonării, prin care de reduceri beneficiază cei care consumă puțin. Coordonatorul Alianței Pentru Patrie, Codrin Ștefănescu, spune că Ordonanța este o miciună și prevede că prețurile la facturi se vor mări.

”Această ”Ordonanță la Ordonanță” este o păcăleală, o minciună care nu aduce niciun beneficiu real românilor disperați de costurile facturilor, ci dimpotrivă, în mod intenționat crează haos și bramburește tot: atât beneficiarii casnici cât și cei antreprenoriali români.

1. Plafonează provizoriu prețurile, dar condiționează această plafonare de baremele reduse ale consumului, bareme care practic nu pot fi respectate de majoritatea românilor. Adică, aproximativ 95% dintre aceștia, așa ziși ”beneficiari ai plafonării”! Prin această ”găselniță”, guvernul ne impune idea ordonată de la Bruxelles, că trebuie să consumăm cât mai puțin, sau chiar deloc!

2. Ideea guvernului cu suprataxarea companiilor de profil și supraimpozitarea profiturilor acestora, iar banii din aceste dijmuiri merg la Ministerul de Finanțe, în ”Fondul de tranziție energetică”, va genera o reacție inversă din partea companiilor, pe care o vor suporta românii.

Companiile prezente pe piața de energie din România vor bugeta la rându-le această suprataxare și supraimpozitare, pe principiul ”ne mărește statul taxele, mărim și noi prețurile”, care va fi adăugată  în plus, sub diferite forme, la factura românului de rând. Acest lucru se va întâmpla în cazul în care companiile nu vor acționa în instanțele românești și internaționale, această nouă reglementare.

3. Amenințarea guvernului că va amenda cu 5% din cifra de afaceri, traderii din energie, va afecta tot companiile românești. Iar economiștii români de top au avertizat asupra pericolelor care decurg din adoptarea Ordonanței 27/2022. Pericole care iată, se adeveresc!

În concluzie, Ordonanța 27/2022. prin modificările și completările aduse, nu are nicio legătură cu România reală, iar românii vor fi și mai afectați prin prețurile uriașe pe care le vor plăti la facturi.

”Reglementările” Ordonanței, reprezintă doar transpunerea în practică, a comenzilor și dispozițiilor transmise de către Comisia Europeană, către guvernul de executanți obedienți străinătății și grupurilor de interese externe.

Guvernul României a luat poziția de drepți la aceste ordine, și a ignorant propiul popor”, a spus Codrin Ștefănescu.

Articolul precedent“Gorbaciov, erou în Occident, proscris în Rusia,” afirmă Adrian Năstase
Articolul următorCine va candida din partea PSD la alegerile parțiale din sectorul 5?