Gabriela Firea anunţă că lucrările la cea mai mare investiţie de mediu din Sud-Estul Europei se aproprie de final. Aproape 400 de milioane de euro s-au investit nu numai în instalaţia propriu-zisă, ci şi în canalizarea apelor reziduale, Bucureştiul având reţele vechi de peste 40 de ani. 

“Incineratorul de nămol este realizat în proporţie de 85% iar lucrările la Staţia de Epurare a Apelor Uzate Glina avansează! În urmă cu 4 ani, acest proiect era complet blocat. 

M-am aflat azi la şantierul de la Stația de Epurare a Apelor Uzate Glina, cel mai mare proiect de mediu din ţară, finanţat cu fonduri europene. Prin acest proiect major de mediu, finanțat prin POIM, se modernizează cea mai mare stație de epurare a apelor uzate din sud-estul Europei și se construiește primul incinerator de nămol din România.

Odată cu finalizarea stației de epurare, bucureștenii șipersoanele din zonele limitrofe Capitalei vor beneficia de un mediu mai curat, fără ape poluate, de servicii de canalizare mai bune.

Proiectul Glina este o investiție în valoare de peste 390 milioane euro (din care 226,5 milioane asigurate din fondurile nerambursabile, iar restul reprezentand contributia Primăriei Capitalei) pe care am reușit s-o deblocăm în primul an de mandat, după 4 ani de litigii în instanță, unde participanții la licitație s-au contestat reciproc. Nu am pierdut nici un moment dupa semnarea contractului. Lucrarile efective au început în primăvaraanului 2019”, afirmă primarul general al Capitalei pe pagina de facebook.

Iniţiativa a pornit acum 20 de ani, Bucureştiul neavând o astfel de instalaţie de curăţare a apelor reziduale, toate devărsându-se în aval pe Dâmboviţa, creîndu-se mari probleme de mediu. În cadrul proiectului va fi construită şi o centrală electrică pe biogaz, care va utiliza nămolul produs în urma epurării apei. Investiţia în proiect era iniţialde 100 de milioane de euro.

Articolul precedentSorin Grindeanu se reîntoarce în PSD, dar în ce condiţii?
Articolul următorPSD preia agenda de mediu de la adversari