Fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase, susţine pe blogul său că actualul Congres al PSD trebuia să aibă loc, pentru a nu da prilej celor care sunt obişnuiţi cu depunerea contestaţiilor. Acum, sociaţ democraţii au o conducere legitimă. 

Dacă în mesajul său s-a arătat puţin deranjat de remarca “tătuci,” a apreciat discursul empatic al Gabrielei Firea care nu vrea să-i pună Mariei, din poveste, o altă pălărie. 

“Proiectul politic este bine intocmit. Definirea patriotismului economic era necesară. Va fi nevoie de o curajoasă punere in aplicare.

Am o problemă cu “despărtirea de trecut”. Formula tradiţională, la fiecare congres era “deschidem un nou capitol”, acceptându-se, totuşi, ideea unei continuităţi. Varianta actuală e mai ambiţioasă. “Tabula rasa”, “Albă ca Zăpada”. Eu credeam că e necesară despărţirea de “greşelile trecutului” dar – consider – “trecutul”, în ansamblul său înseamnă rădăcinile în care se ancorează un copac puternic. Iar tăierea lor poate fi periculoasă. Oricum, nu poţi, pe de o parte, să te separi de trecut şi, în acelasi timp, să-ţi aminteşti de rolul jucat de “PSD-ul trecutului” în aderarea la UE şi la NATO,” a comentat fostul “tătuc” al PSD, Adrian Năstase. 

Articolul precedentPSD,CONGRES FĂRĂ SURPRIZE ȘI ARTIFICII?
Articolul următorIon Cristoiu face un portret noului preşedinte PSD