Europarlamentarul PSD, Carmen Avram, a criticat absenţa României în procesul de negociere privind cadrul financiar al UE pe perioada 2021-2027 şi a fondului post-covid. 

Ea consideră că la Summit-ului de la Bruxelles România a pierdut.

Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut. Exact cum anticipam acum 3 zile, modești, fără prieteni și fără forță de negociere, am plecat acasă cu ce au negociat alții pentru noi. România va primi, deci, mai puțini bani decât în varianta inițială. Alții, printre care și noii “copii neascultători” ai Europei, Polonia și Ungaria, au câștigat. Ne vor scădea banii pentru sănătate și dezvoltare rurală, subvențiile vor fi mai mici șiîmprumuturile mai mari.

Asta, după 4 zile și 4 nopți de negocieri dure, în care președintele României a fost, practic, inexistent. Vocea sa nu s-a auzit deloc. Spre deosebire de a altora, care au fost vocali și de neclintit. Când o sa vedeți declarațiile victorioase ale PNL, să știți că sunt cosmetizate, elegant spus. România n-a existat la aceste negocieri pentru viitorul Europei post-covid”, a scris Carmen Avram pe Facebook.

Articolul precedentGabriela Firea propune un Program Naţional de Recoltare a Plasmei convalescente
Articolul următorLiderul europarlamentarilor PSD: satele româneşti au fost uitate de Iohannis