Politica externa este principala atribuție a presedintelui, consideră Alexandru Rafila, propus recent de PSD pentru funcția de premier în cadrul consultărilor  de la Palatul Cotroceni. Ales senator pe listele PSD, Alexandru Rafila susține că este o posibilitate viabilă că ministrul de Externe să fie propunerea președintelui Klaus Iohannis în viitorul guvern de uniune națională.
Într un interviu Adevărul live, Alexandru Rafila a nominalizat apartenența la UE  și la NATO și parteneriatul strategic cu SUA drept pilonii politicii externe. “Ministerul de Externe și Președinția trebuie să funcționeze într un parteneriat care să nu lase loc de interpretări pentru că noi trebuie să avem proiecte de țară și nu proiecte de partid”. Potențialul prim ministru crede ca ministrul de Externe poate fi un specialist independent, dar și un om politic, ceea ce a menționat drept condiție obligatorie pentru viitorii ministri este “să nu existe dubii legate de loialitatea acelei persoane de a lungul întregii lui cariere față de România”.
Interesant este ca în configurarea viitorului guvern, Alexandru Rafila spune că este “o decizie și o negociere pe care o port cu colegi din partidul social democrat, dar și echipe din alte partide, oameni cu experiență mare în organizarea unui guvern care să genereze o formulă benefica pentru toată lumea”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSE JOACA GUVERNUL ROMÂNIEI LA LOTO?
Articolul următorCHECK-IN. Sfidare în pandemie, zeci de oameni la chefuri private