CJ Argeș a transmis cu tristețe vestea încetării din viață a fostului președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu. Astăzi, el a plecat dintre noi după o perioadă îndelungată de suferință cauzată de o boală incurabilă. Constantin Nicolescu avea 78 de ani.

„Am aflat cu tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.
Constantin Nicolescu a făcut parte din istoria administrativă și politică a acestui județ, dar și la nivel național.
A fost prefect al județului Argeș, senator în Senatul României și președinte al Consiliului Județean Argeş, dar și președinte al organizației județene a PSD.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Sincere condoleanțe familiei!” a scris Consiliul Județean Argeș pe pagina oficială de Facebook

După o carieră de succes în sectorul privat, la Dacia și ulterior la IATSA Ștefănești, Constantin Nicolescu s-a dedicat politicii, devenind membru al PSD încă de la înființarea partidului, în 7 ianuarie 1995, ocupând inițial funcția de prim-vicepreședinte al organizației din Argeș.

Timp de doi ani, între aprilie 1995 și decembrie 1996, el a îndeplinit funcția de prefect al județului Argeș. Între anii 2000 și 2004, a fost senator, secretar al Biroului Permanent al Senatului, președinte al Comisiei Speciale de control al Serviciului de Informații Externe și membru al Comisiei de Apărare a Senatului.

În 2003, Constantin Nicolescu a preluat conducerea organizației PSD Argeș, iar în 2005 a devenit președinte al acesteia. În același timp, în urma alegerilor locale din 2004, a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean, poziție pe care a deținut-o până în 2014. De-a lungul timpului, el a ocupat mai multe funcții importante și la nivelul central al partidului, devenind chiar vicepreședinte începând din 2008.

Cariera acestuia nu a fost însă ocolită de scandaluri și probleme cu justiția. Oficialul local a fost condamnat definitiv, în martie 2019 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, însă instanţa a menţinut o decizie anterioară privind eliberarea condiţionată din penitenciar, ceea ce l-a scăpat pe Nicolescu de executarea efectivă a pedepsei. 

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentLista miniștrilor din Guvernul Ciolacu – UDMR iese de la guvernare!
Articolul următorCele 5 obiective anunțate de Marcel Ciolacu pentru mandatul guvernului său