Raed Arafat a anunțat în cursul zilei de miercuri că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va trece prin schimbări majore.

 

Șeful DSU, Raed Arafat a  spus că serviciul pe care îl conduce a pierdut peste 1000 de angajați doar anul trecut, iar în prezent mai funcționează cu 29 de mii de oameni. Mult prea puțin, dacă se compară numărul angajaților IGSU din 2006: 42.000 de persoane.

Astfel, secretarul de stat a comunicat că Guvernul a luat o decizie istorică, aprobând peste 8.500 de noi angajări în sistem.

“Astăzi vreau să prezint o hotărâre de guvern care a fost adoptată, cel puţin pe linia protecţiei civile şi a situaţiilor de urgenţă, fără exagerare, o considerăm o hotărâre istorică, pentru că ne corectează o problemă foarte mare din punctul de vedere a resursei umane. Deci, astăzi, hotărârea de guvern care vine în urma unui memorandum care a fost aprobat în Guvern aduce 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 129 de posturi de ofiţer, 25 de maiştri militari şi subofiţeri şi 8.400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti. Va fi premieră când o să avem această categorie de personal în cadrul IGSU şi care va reprezenta o pondere importantă în cadrul inspectoratului”, a declarat Raed Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentEugen Teodorovici l-a dat în judecată pe Florin Cîțu pentru acuzația de “spion rus”
Articolul următorSe ia vălul de pe realizările Guvernului PNL-USR Plus. Lista rușinii