Există o înţelegere între PNL şi PSD pentru ca Parlamentul să apară în ochii lumii “lupul cel rău,” iar guvernul “lupul cel bun.” Asta e concluzia lui Ion Cristoiu după ce a făcut o analiză asupra insistenţei PSD de a stabili prin lege data alegerilor, luându-i guvernului această prerogativă, recunoscută şi de CCR. Maestrul mai consideră că viitoarele alegeri locale şi parlamentare vor fi câştigate de PNL, iar PSD va pierde doar atât cât să se menţină Marcel Ciolacu la putere. 

“Parlamentul face brusc un proiect de lege, pune alegerile nu ştiu când şi Guvernul va spune ‘nu noi l-am pus, l-a pus Parlamentul’ deci este o manevră periculoasă de preluare de către Parlament a unor legi, proiecte, decizii care luate de Guvernul PNL l-ar costa enorm, şi un cost care se vede. La Parlament nu se vede, nu pierde niciun partid, că e Parlamentul cu P mare. De fapt trăim într-o realitate transpartinică, de cumetrie politică între toate partidele. Pentru electorat, se ceartă, dar există telefoane chiar mobile şi poţi să suni pe ăla şi pe ăla şi de fapt acolo unde era o bătălie, era o înţelegere. Cred că înţelegerea e de vreun an, poate înainte de prezidenţiale, ca la cooperativa din fotbal: anul acesta câştigă PNL şi la locale, şi la parlamentare. Înţelegerea este să nu piardă atât PSD încât să cadă dl. Ciolacu. Şi că e o înţelegere arată, cum remarca dl. Sorin Grindeanu, miercuri seara la Cristoiu TV, PSD nu vorbeşte de câştigarea alegerilor, nu zice, măcar de figuraţie”, a subliniat jurnalistul.

El mai spune că bătăliile dintre PSD şi PNL sunt de paradă. „ Pe dedesubtul acestui fum, spectacol de sunet şi lumini, bătălii politice, moţiuni, sunt afacerile, clientele de cumetrie, fiecare rezolvă, şi ăla din Opoziţie, şi ăla de la putere”, a mai spus Ion Cristoiu.

Articolul precedentRomânii nu mai sunt primiţi în Italia
Articolul următorAlexandru Rafila i-a refuzat propunerea lui Victor Ponta