În urma controalelor efectuate în Piaţa Reşiţa, administrată ilegal de către o firmă a soţiei lui Costică Negoiţă, şef la Agenţia Naţională Anti-drog, Primăria Sectorului 4 a retras autorizația de funcționare a companiei soţiei.

Controalele efectuate de Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică București, care au descoperit o serie de abateri grave, sancționate de Legea nr. 55/2020, O.G. nr. 99/2000 și Legea 12/1990.

Inspectorii au descoperit că administratorii nu respectau nici cele mai elementare reguli de prevenție a răspândirii COVID- 19. Nu existau circuite de intrare și ieșire din complexul comercial, pereţii de plastic dintre tarabe lipseau, angajaţii nu purtau măşti, măsuri de distanţare socială nu au fost luate la intrarea în magazine. 

Mai mult, inspectorii au găsit produse de carne expirate, produse de patiserie fără documente de provenienţă, legume stricate.  

Mai mult, reprezentanţii instituţiilor au descoperit că 5 societăți comerciale nu dețineau acord de funcționare emis conform legii, drept pentru care a fost demarată procedura de suspendare provizorie a agenților comerciali.

Conform datelor din procesul verbal, curăţenia şi igienizarea nu a mai fost făcută de o lună de zile. 

Pentru a evita un risc epidemiologic major, prin care se pune în pericol sănătatea și chiar viața celor care își fac cumpărăturile de acolo, Primăria Sectorului 4 a decis suspendarea activității complexului comercial Piața Reșița, aflat în administrarea societății ROMSINE PRODCOMIMPEX SRL, condusă de soţia lui Costică Negoiţă, şeful Agenţiei Naţionale Anti-drog.

Inspectorii de control au întocmit și un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei.

Filmând cu camera ascunsă, reporterii România.tv au descoperit recent reţeaua de ţigări fără timbru. Autorităţile nu au reacţionat la prezentarea imaginilor. 

Costică Negoiţă, poreclit Nea Costică, era considerat de tarabagii bossul pieţei.  

Articolul precedentAurelian Bădulescu: Robert Negoiţă voia creşterea tarifelor la apa caldă şi căldură
Articolul următorIMAGINI CARE NE POT AFECTA EMOȚIONAL?