In cadrul emisiunii RealitateadinPSD, directorul Evenimentului Zilei Dan Andronic  a vorbit despre arhiva SIPA, un mister inca neelucidat desi a existat o Comisie parlamentara desemnata sa investigheze ce s-a intamplat cu dosarele. La intrebarea moderatoarei Anca Alexandrescu ce s-a intamplat cu dosarele, Dan Andronic a afirmat: “intrebati-l pe Dan Tapalaga”.

Reamintim ca fostul consilier al Monicai Macovei a recunoscut intr-o postare pe pagina personala de Facebook ca: “Am asistat intr-o singura seara la masuri de securizare a arhivei SIPA, la inceputul lui 2005, in calitate de consilier al Monicai Macovei…Nu-mi amintesc sa fi cerut cineva certificate ORNISS, mie sau ministrului.”

In septembrie 2019, judecatoarea Dana Garbovan, propusa ministru al justitiei si respinsa de Klaus Iohannis declara: “arhiva SIPA este o problema de care s-au impiedicat toti ministrii justitiei. Toti ministrii care s-au perindat la carma ministerului justitiei au esuat in rezolvarea acestei probleme, fapt care naste din nou, alte intrebari”.

De-a lungul timpului numele lui Dan Tapalaga a fost asociat cu alte scandaluri controversate si neelucidate pana in prezent precum afacerea Black Cube si considerat apropiat al “statului paralel”.