In cadrul emisiunii RealitateadinPSD, directorul Evenimentului Zilei Dan Andronic  a vorbit despre arhiva SIPA, un mister inca neelucidat desi a existat o Comisie parlamentara desemnata sa investigheze ce s-a intamplat cu dosarele. La intrebarea moderatoarei Anca Alexandrescu ce s-a intamplat cu dosarele, Dan Andronic a afirmat: “intrebati-l pe Dan Tapalaga”.

Reamintim ca fostul consilier al Monicai Macovei a recunoscut intr-o postare pe pagina personala de Facebook ca: “Am asistat intr-o singura seara la masuri de securizare a arhivei SIPA, la inceputul lui 2005, in calitate de consilier al Monicai Macovei…Nu-mi amintesc sa fi cerut cineva certificate ORNISS, mie sau ministrului.”

In septembrie 2019, judecatoarea Dana Garbovan, propusa ministru al justitiei si respinsa de Klaus Iohannis declara: “arhiva SIPA este o problema de care s-au impiedicat toti ministrii justitiei. Toti ministrii care s-au perindat la carma ministerului justitiei au esuat in rezolvarea acestei probleme, fapt care naste din nou, alte intrebari”.

De-a lungul timpului numele lui Dan Tapalaga a fost asociat cu alte scandaluri controversate si neelucidate pana in prezent precum afacerea Black Cube si considerat apropiat al “statului paralel”.

Articolul precedentIsi risca Ponta cariera la Bucuresti?
Articolul următorRomania in realitate – Dan Andronic