Grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1 sunt pregătite pentru începerea noului an școlar în condiții de maximă siguranță sanitară: măști de protecție, dezinfectant, termoscannere în toate unitățile de învățământ, tablete pentru toți copiii și profesorii sunt numai câteva dintre măsurile luate de către administrația locală pentru ca școala să înceapă în cele mai bune condiții. 

            Primarul Dan Tudorache a fost și astăzi, în teren, la Școala Gimnazială  nr.181, pentru a se asigura că totul este pregătit pentru începerea anului școlar 2020/2021.

    “Nu cred că este nimic mai important, pentru o administrație locală, decât grija față de  elevi și dascălii lor. Iată de ce am luat din timp măsuri ca elevii și profesorii noștri să aibă la dispoziție toate materialele de protecție necesare pentru a-i feri, atât cât este posibil, de riscul unei infectări cu noul coronavirus. Totodată, tuturor copiilor care învață în școlile din Sectorul 1, indiferent de domiciliu, precum și profesorilor, le oferim tablete, pentru că toți trebuie să plece de la aceeași linie de start în viață. Ar fi dureros și nedrept să adâncim discrepanțele între copii. Doresc să-i asigur pe părinți că, în ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, în Sectorul 1 suntem pregătiți. Școala poate să înceapă!”,  a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

       Tablete pentru toți elevii care învață în școlile din Sectorul 1, indiferent de domiciliu

            Toți elevii care învață în școlile din Sectorul 1 și toate cadrele didactice vor primi tablete care au fost achiziționate deja de către Primăria Sectorului 1. Este vorba despre 48.000 de tablete care vor fi puse la dispoziția tuturor copiilor de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1, indiferent de domiciliu acestora, precum  și dascălilor lor.

            De asemenea, administrația locală a Sectorului 1 le va asigura elevilor și profesorilor conectarea la internet a tabletelor pentru următorii doi ani. Toate tabletele au fost achiziționate și au început deja să fie distribuite.

   Stocuri suficiente de măști și dezinfectant și termoscannere în toate unitățile de învățământ

            Pentru limitarea la minimum posibil a infectărilor cu noul coronavirus, toate unitățile de învățământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 au culoare delimitate de intrare și ieșire, sunt dotate cu termoscannere și dispun de spații de izolare a persoanelor care înregistrează temperaturi mai mari de 37,3 grade Celsius.           

            De asemenea, administrația locală a Sectorului 1 a asigurat un stoc suficient de măști și dezinfectant pentru elevi și profesori și a luat măsuri pentru asigurarea distanțării băncilor în clase. Acolo unde acest lucru nu este posibil, distanțarea elevilor este asigurată prin plăci de protecție de plexiglas pentru a se preveni transmiterea noului coronavirus.

            Totodată, în școlile în care se învață în mai multe schimburi, după ieșirea fiecărui schimb de la cursuri, se va asigura dezinfectarea adecvată a clasei. Este vorba de dezinfectarea băncilor, catedrei sau a plăcilor de plexiglas. În plus, o dată pe săptămână se va realiza nebulizarea întregii unități de învățământ.

Articolul precedentNoi dezvăluiri despre trădările de răsunet ale lui Victor Ponta. Alianța ocultă cu statul paralel
Articolul următorMarian Vanghelie, candidat PSDI la Primaria Sectorului 5: „Văd români care nu și-au pierdut speranța, care mai au puterea să creadă în mai bine”