Plecarea primului ministru la Bruxelles, alături de Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, este o dovadă clară de incompetență. Consultantul politic, Miron Mitrea, a explicat în cadrul emisiunii Culisele Puterii cum se poartă negocierile la diferite paliere ierarhice. “Când te duci să discuți la nivel înalt, cu cei care sunt egalii tăi, trebuie să ai lecțiile făcute. Poți să negociezi amănunte, mici derogări, să vii cu noi interpretări. Dar cel mai mare în funcție se duce ultimul la discuții, după ce specialiștii, experții și-au făcut treaba cât mai bine posibil”, a arătat analistul care a identificat și cauza eșecului PNRR. 
“E evident ce vrea Comisia Europeană de la România, numai domnul Ghinea se încăpățânează să nu înțeleagă: energie verde, ecologie, repornirea afacerilor, sistemul sanitar, educația, adică ceea ce trebuie relansat după pandemie. Ei s-au pus la masă și au spus: eu am un prieten care face autostrăzi, eu am unul care face irigații, altul face spitale. Hai să împărțim banii prietenilor noștri! Nu ajungeti voi să-i cheltuiți!Voi plecați până în toamnă, nu aveți cum să rezistați până vin banii. Banii vin anul viitor, spre sfârșit dacă vă mișcați bine. Ii vor cheltui alții, nu voi. N-o să puteți să -i jefuiți și ați face bine sa faceți ceva pentru România”, i-a avertizat Miron Mitrea pe guvernanți. El a insistat că “trebuie ajutată economia, a fost un an și jumătate greu pentru business. Vorbim de pensii, de salariu minim, de Europa socială. Sunt valabile dacă merge economia, dacă economia nu merge nimic nu este valabil”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea::Orban va deconta lipsa de fermitate în fața obrăzniciei USR+
Articolul următorMiron Mitrea: funcționarii de la casele de pensii sunt presați să aplice legea în detrimentul pensionarilor