În 2014, Gică Popescu, un simbol al României, era trimis în arest cu o zi înainte de alegerile pentru conducerea Federației de Fotbal. Unde este acum fotbalul romanesc, după 6 ani de mandat?
Emisiunea Culisele Puterii a devoalat loviturile din Culisele fotbalului. “Știm cu toții ce s a întâmplat atunci. Gică Popescu este un simbol al fotbalului romanesc, fost căpitan al FC Barcelona. Generații întregi ne a făcut mândri. L am stimat și l am iubit. În momentul respectiv, niște cetățeni, Rizea o să ne spună mai mult, au hotărât că este bine să pună ei mâna pe federația de fotbal să facă și ei un bănuț, să și facă reclamă și l au băgat pe Gică Popescu în pușcărie. Hai să nu ne facem, noi politicienii, că am auzit astăzi! Noi știm asta. La un moment dat, o echipa care conducea România atuncea, în frunte cu Ponta și cu Dragnea și cu alții, nu știu eu sigur, dar vad ca Rizea îl dă pe Dâncu și Rizea știe, știe bine, că era toată ziua cu ei la masă de dimineață până seara. Ei au hotărât să l pună pe Gică la păstrare numai să nu conducă Federația de Fotbal. De ce a apărut astăzi discuția? Pentru ca am ajuns să fim rușinea Europei la acest sport. Echipa de fotbal, sportul, sunt un ambasador al țării. Aș vrea să i vad pe cei care și au băgat codița ca să aducă un cetățean de care nu știa nimeni și care a fost votat de fotbalul de sală , de fotbal cu mâna, fotbalul feminin, fotbalul de copii, dar noi nu știm cine este. Dar am mai văzut cazuri din asta, nu? Când în locul doamnei Lipă la  Comitetul Olimpic a apărut un jucător de rugby. Este adevărat, făcuse sport. Mă, dar Lipă când întra în barcă reușea mereu pentru România. Cum să o dai la o parte? Că nu e destul de bună . Dar are consilieri. E un simbol al României. Tot ăștia au dat o jos. Gică Hagi, Gică Popescu, Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, lLipa și mai sunt, dar sunt simbolurile României. Eu sper să iasă totul la suprafață și noi nu lăsăm să nu iasă! “, a comentat Miron Mitrea la Realitatea Plus, loviturile care au distrus sportul românesc.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCulisele Puterii: Rafila și PSD, un tandem câștigător
Articolul următorVIDEO Cum l-a “executat” statul paralel pe căpitanul Generației de Aur, Gică Popescu, pentru a face loc oamenilor lui Dîncu