După 162 de ani, Alexandru Ioan Cuza a găsit o în centrul Iașului doar pe Diana Șoșoacă. Cocoțată pe statuia primului domnitor român, agitată și revoltată, senatoarea AUR a reușit să-l confuzioneze serios. În prima clipă, s-a temut că a venit în piață să-l ia la întrebări în numele grupării feministe înșelate. Nu a înțeles de ce  e revoltată de actul politic din 1859. 
Ar fi vrut să discute, dar n a mai avut cu cine. Marcel Ciolacu marcase momentul pe Facebook și era preocupat să o convingă pe Viorica Dăncilă că nu a înșelat-o. 
A vrut să discute cu liberalii, dar a rătăcit pe drumurile noroioase și care parcă se incolăceau în jurul șinei de  cale ferată. Erau mai uniți românii decât ii lăsase? s a întrebat domnitorul și a dat peste un partid cu ședințe peste ședințe în care toată lumea era nemulțumită. Între toți l-a zărit pe Rareș Bogdan supărat că episodul dedicat europarlamentarului fusese difuzat de televiziuni cu o întârziere de o lună. Toți se întreceau, dar nu avea cine să-i evalueze. Doar Ludovic Orban își mai amintea de drumul promis, doar ca era discriminat pe criterii politice de noii guvernanți, Moldova lui dragă era neglijată, chiar dacă A8 rămânea armăsarul pur sânge, hrănit cu jar, dintre Suceava și București.
Alexandru Ioan Cuza a vrut să vadă cine este acum pe jilțul său. A dat peste un domn foarte încruntat și nemulțumit. În mod sigur fusese și domnia sa puternic contrariat de senatoarea Șoșoacă, pentru ca lucra la un program pe termen foarte lung, România educată, și nu dădea semne că-i dă de cap. Iar capul fusese umflat în ordine cronologică de Florin Negruțiu, de Marcel Ciolacu și abia mult mai târziu de Rareș Bogdan.
Cine se îngrijea acum de vechea lui împărăție? Toți erau puși pe harță și dispute. Dar privind mai atent a observat în punctele cheie, niște băieți tineri, școliți, dar care aveau ochelari în loc de ochi. În mod cert nu erau răzeși de-ai lui, dar marcau exact locurile unde era aurul rumânilor. Ei erau la locul de muncă , luau decizii, fiecare făcea sarcini foarte amănunțit trasate dintr un plan neștiut de nimeni, dar început în 2015 și reluat după un cincinal. Nu păreau observați de oamenii secolului XXI  pentru că nu apăreau pe ecranele telefoanelor. 
Alexandru Ioan Cuza  ii vedea. Pentru că Monstruoasa Coaliție era subiectul la zi al orei de istorie online.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – Cum a fost îngropat unul din cele mai mari dosare de corupție din România
Articolul următorCHECK-IN. Clădire de patrimoniu, demolată fără autorizație