„Susțin orice reformă care se raliază la prevederile Tratatului UE, dar nu voi semna niciodată o reformă care să mențină sau care să conducă la sărăcirea cetățenilor români”, este angajamentul public asumat de ministrul Muncii, Marius Budăi, în plină conferință de presă comună cu domnul Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale.

Oficialul român a reafirmat necesitatea renegocierii procentului din PIB alocat fondului de pensii de 9,4, și asumat de fostul ministru USR, Cristian Ghinea, fără consultare publică sau studiu de impact. 

Perseverența este mama succesului, iar Marius Budăi a cules acum roadele.. “Întotdeauna sa va uitați la contextul specific în care va aflați și să asigurați flexibilitatea necesară cu privire la obiectivele pe care le-ați stabilit”, a fost răspunsul comisarului european în cadrul conferinței comune de joi. Un răspuns care deschide oportunitatea ajustării angajamentelor și obiectivelor PNRR la noul context geo-politic generat de confruntarea armată din Ucraina.

Dar ministrul Marius Budăi culege și aplauzele la scenă deschisă ale șefului său de partid, Marcel Ciolacu. Reproducem mesajul publicat pe pagina personală de socializare a presedintelui PSD:

“Așa arată un ministru care apără interesele românilor! Marius Constantin Budăi a explicat extrem de clar de ce pensionarii români #nu pot fi sărăciți prin înghețarea pensiilor timp de 48 de ani, pentru că așa a vrut USR. 
Mesajul românilor a fost înțeles. Comisia Europeană va da dovadă de flexibilitate în privința ajustării plafonului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile!
Cât despre USR, răutatea cu care acționează împotriva românilor devine deja o constantă. Mai întâi, au vrut ca cetățenii să plătească facturi mai mari la energie, prin blocarea adoptării proiectului privind finalizarea hidrocentralelor. Acum, vedem cum continuă să susțină sărăcirea pensionarilor, deși este vorba inclusiv de părinții sau bunicii care i-au crescut!”

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentFostul deputat român Cristian Rizea se oferă să-l găzduiască gratuit pe Traian Băsescu, alungat din vila de protocol
Articolul următorMarian Oprișan nu pleacă din România