PSD insistă cu taxa de solidaritate și impozitarea marilor companii. “Există o directivă europeană în sensul că plata impozitelor de către companii să se facă acolo unde se face profitul. Lucru care se întâmplă în acest moment și în România. Am avut discuții și cu comisarii europeni, și cu premierii social-democrați, și au zis că încearcă să grăbim punerea în aplicare a acestei directive la nivelul Comisiei Europene. Cum este normal. Banii ii faci în România, aici plătești impozitele”, a declarat luni Marcel Ciolacu, la finalul ședinței Delegației Permanente a PSD.
Liderul social democrat a amintit că, în pandemie, unele companii au avut  venituri excepționale și ar fi normal să întoarcă parte din câștig în educație și sănătate. Marcel Ciolacu a precizat că taxa de solidaritate este un impozit temporar, pe o perioadă limitată, dar a recunoscut ca PSD nu a reușit să-i convingă pe colegii de la PNL și a lăsat sa se înțeleagă ca responsabilii UE ar putea da câștig de cauza în cele din urma propunerii social-democrate.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu: PSD e la fel de comunist ca americanii!
Articolul următorInvestițiile de 300 de milioane de lei în învățământ ale lui Daniel Băluță / Sectorul 4, pe locul I, în București, la examenul de Bacalaureat