E un pic cam aglomerație la porțile PSD. Iar Marcel Ciolacu este din ce în ce mai ocupat cu treburile bugetare și curățenia de toamnă încât nu mai poate să fie băiatul manierat cu care ne-am obișnuit. Cel care se are bine cu toată lumea. Iese pe faleză, dă de Victor Ponta. Deschide televizorul, Mircea Geoană îl așteaptă cu zestrea electorală în caleașcă. Merge la Palatul Victoria: e plin de analiști și ziariști care-și asumă paternitatea carierei sale politice “neașteptate”. Iar forfota asta ii pune pe gânduri chiar și pe politicienii care au crezut că nu vor avea niciodată nevoie de nimeni: Klaus Iohannis declamă nevoia de solidaritate de Ziua Drapelului.
Ceea ce îl salvează pe Marcel Ciolacu din densitatea sufocantă a sărbătoririi succesului politic al PSD cu actualul șef de partid în funcție este moderația, lipsa de ostentație și discreția. Marcel Ciolacu are atât de multe pe cap încât se așează zâmbitor să-și tragă sufletul puțin lângă cei care vin cu zâmbetul pe buze să-i tragă preșul de sub picioare. Este evident că în toate scenariile, 2024 va însemna ciocnirea marilor falii de cultură și civilizație în spațiul carpato-danubiano-pontic, cum s-a spus decenii la rând și că impactul frontal riscă să îl prindă exact la mijloc. Pe asta și mizează adversarii săi. Că se va sătura de problemele administrative și va hodini la masa deciziilor politice. Că îi place să taie cozonacul, nu să-l facă. 
Dar cine gândește așa nu-l cunoaște pe Marcel Ciolacu. România are o nevoie organică de forță de muncă. E loc pentru toți adversarii săi și înțelepciunea populară te învață că este bine să-ți ții mai aproape dușmanii decât prietenii. Dușmanii sunt puternic motivați la locul de muncă, în vreme ce prietenii mizează pe indulgența ta.
Unde s-a întâlnit premierul absolut surprins cu Victor Ponta:  la Tulcea, acolo unde brațele românești ale Dunării se despart înainte sa se verse în Marea cea Neagră. Singurul prieten constant al României pentru care se iau masuri de securitate taman peste Oceanul Atlantic.
Un moment fierbinte dintr-o teribilă vară fierbinte, în care e mai prielnică umbra decât bronzul exotic și ostentativ.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentOUG pentru reducerea cheltuielilor bugetare, săptămâna viitoare
Articolul următorLegea pensiilor e gata în noiembrie. Cu cât vor crește din 2024 – Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarii din România