Marcel Ciolacu s-a dovedit un vâslaș redutabil în ape tulburi.  Adversarii săi s-au amăgit  singuri că nu va ajunge la mal. Marcel Ciolacu a surprins și s-a dovedit extrem de rezilient. Atât de surprinzător încât și-a alertat dușmanii, dar și prietenii. Președintele, Klaus Iohannis, este primul pus în dificultate de ritmul alert impus de premier. E obositor și numai să-i urmărești agenda zilnică și să constați că după acțiuni de politică externă complicate și dezbateri bugetar-fiscale aprinse, este singurul capabil să o detensioneze și pe Gabriela Firea.

Ceea ce nu înțeleg adversarii lui Marcel Ciolacu este că el se mobilizează mai tare din îndârjirea cu care unii se străduiesc să-i pună piedică. Vâslește bine pe furtună și apele liniștite nu-l inspira la fel de bine. Ce nu te omoară te întărește! Dacă era indecis să ia taurul de coarne, adversarii l-au aruncat în arenă și îl obligă să iasă din confortul jumătăților de măsură.

Marcel Ciolacu este un om bine ancorat în prezent. Nu trăiește nostalgii politice. Gloria trecută a aparținut lui Ion Iliescu sau Liviu Dragnea. ACUM este vremea lui Marcel Ciolacu. Nu se lasă purtat de imaginație la ce ar putea fi după 2024. Știe că un premier la început de drum este cel puțin la fel de puternic ca un președinte la final de carieră internă. Cum la fel de bine înțelege că politica este negociere și echipă. Iar echipa performantă are titulari și rezerve redutabile întotdeauna.
În ciuda proorocirilor sumbre, premierul e mai performant sub presiune, decât lăsat liniștit în toropeala verii.

Marcel Ciolacu și-a câștigat prin luptă locul. Dar a moștenit o oaste de strânsură. Om de echipă nu știe care ii este echipa. Iar luptele viitoare ii vor aduce alături o armată sau va rămâne singur în ring. Pentru că în lunga vară fierbinte va da proba dacă realmente vede dincolo de propriile interese egoiste sau doar s-a fălit cu o astfel de calitate.
Între fălit și falit e mare diferență. Dar, la limită, nu este vorba decât de o căciulă și de ce faci cu ea atunci când toți cred, inclusiv tu, că lumea îți aparține. S-ar părea că știe ce are de făcut!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentFirea pleacă, Ciolacu vrea mai multe demisii
Articolul următorMiron Mitrea susține ca scandalul azilurilor groazei este abia la început! Se ajunge până la servicii!