După ce Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului a anunţat existenţa a 100 de noi infectaţi cu COVID-19, la ultimul comunicat oficial, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a numărat pacienţii noi internaţi în spitalele bucureştene. Nu i-au ieşit la număr mai mult de 10. Ea acuză ministerul sănătăţii că minte. 

„Ca să vedeţi până unde se merge cu manipularea şi dezinformarea, iată câteva cifre: Spitalul Victor Babeş 10 internări; Spitalul Colentina 0 internări (sunt aşteptaţi 4 pacienţi din ţară, anunţaţi după comunicarea oficială); Spitalul Carol Davila 0 internări. Să calculăm: 100 minus cei 10 pacienţi de la Victor Babeş = 90 pacienţi. Întrebare: unde sunt cei 90 de pacienţi? Unde s-au evaporat? Unde sunt trataţi? S-a anunţat fără echivoc că nu mai sunt locuri la Matei Balş şi Marius Nasta. Şi dacă se eliberau câteva, prin externări, nu încăpeau 90 de pacienţi. Iată o problemă de matematică de clasa a 2-a!”, scrie primarul general.

Gabriela Firea acuză și o eventuală operațiune de imagine, în legătură cu fotografia publicată sâmbătă în care se vedeau ambulanţele care aduceau pacienţi la Spitalul “Matei Balş”.

„La fel ca şi simpla problemă de logică de ieri: câţi pacienţi s-au internat la Matei Balş, în timpul vizitei oficiale? Răspuns: Câte ambulanţe scoase din garaj încăpeau în curtea interioară şi puteau intra în cadrul unei fotografii. Ştiu că ne credeţi pe toţi proşti! Dar nu uitaţi că suntem mulţi! Cui foloseşte denigrarea Bucureştiului? Vreţi să fugă toţi investitorii din Capitala ţării? Să se închidă toate ambasadele? La o populaţie de peste 4 milioane de locuitori, cei 4 mii de pacienţi Covid internaţi în Bucureşti, în 5 luni, dintre care 60% din judeţele ţării, înseamnă un procent foarte mic. Nici pe departe focar! Veţi da socoteală pentru panica pe care o sădiţi în sufletele românilor! Şi pentru defăimarea Capitalei! Îi îmbolnăviţi de inimă pe oameni! Transmiteţi depresie comunitară!”, mai scrie primarul general al Capitalei.

În replică, Guvernul consideră că declaraţia primarului general e politică prin „omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale.”

Articolul precedentMiron Mitrea povestește cum a fost ofertat cu titluri academice
Articolul următorAdrian Năstase ştie cine va fi cel mai important votant la alegerile parlamentare