Consultantul politic, Miron Mitrea, remarcă cum Opoziția are și ea USR+ ei. Pentru a doua săptămână consecutiv Vasile Dâncu a ieșit și l-a contrazis pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, în privința oportunității moțiunii de cenzură. Emisiunea Culisele Puterii a oferit cheia acestor mesaje.
” O varianta ar fi că Vasile Dâncu  se bate să- i ia locul și încearcă să strângă în jurul lui oameni care nu sunt de acord cu Marcel Ciolacu. Dacă președintele PSD a ieșit să anunțe că vor depune o moțiune de cenzură, ceea ce este un gest politic obligatoriu în aceasta sesiune, dacă nu, măcar în acest an, Vasile Dâncu iese și spune că nu e bine. A ieșit ca un profesor să – l pună în genunchi pe coji de nucă  – “a făcut o greșeală, nu știe, el e mai tânăr…”. Nu e foarte tânăr, are 52 de ani, nu este un copil. Marcel Ciolacu știe ce vorbește și mai ales vorbește bine. Sau, a doua variantă, o varianta despre care se vorbește destul de mult în piața politică, relațiile dintre Vasile Dâncu și cei din Plus nu sunt foarte noi și sunt consolidate. Vasile Dâncu, nu vorbește gura fără el, are o strategie, prietenii lui de la Cluj spun că ar dori să candideze la Președinție”, a arătat consultantul politic. 
Miron Mitrea remarcă mai multe lansări informale de aspiranți prezidențiali – Ludovic Orban, Dan Barna, Mircea Geoană, Codruța Kovesi, dar crede că acele candidaturi cu greutate vor veni după 2023. E  o vorba românească: “Cățeii cei dintâi turbă!” Dar mai e și Dacian Cioloș, care contează, conectat în anumite zone în Europa”. 
Revenind la PSD, consultantul politic a arătat că așteaptă momentul când și Marcel  Ciolacu, un politician abil  și experimentat, își va apăra autoritatea în partid. ” Când îl i – a și Ciolacu pe Vasile Dâncu de gât, că nu e în regulă? “

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea vede anticipatele drept o soluție de luat în seama chiar și pentru PNL
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 190. Diana Șoșoacă ar putea lăsa Senatul fără pagină de You Tube