Consultantul politic, Miron Mitrea, nu crede în declarațiile primarului Clujului, Emil Boc, referitoare la susținerea entuziastă a premierului, Florin Cîțu, la președinția PNL. Când doi se ceartă al treilea câștigă, crede Miron Mitrea, care vede în susținerea declarată o mișcare strategică prin care se stimulează conflictul între premier și președintele actual al PNL. Orban are prima șansă. Se ascut săbiile și se mizează pe slăbirea lui Ludovic Orban care să între obosit în cursa care contează după competiția cu un Florin Cîțu fără abilități cu pretenții.
În cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus, Miron Mitrea a amintit că Emil Boc și-a început cariera în calitate de șef de cabinet al deputatului FSN de Cluj, Ionel Roman. După scandalul privind finanțarea din Grecia a FSN, Petre  Roman i-a cerut lui Ionel Roman să se retragă și “să pună un băiat bun”. L a ales pe Emil Boc, povestește Miron Mitrea. De Ionel Roman  s-a debarasat când a ajuns la decizia politică și l-a trecut candidat pe listele pentru Senat, mandat pentru care nu era suficient suport electoral și a ieșit din viata politică. Emil Boc a fost premierul de incredere al lui Traian Băsescu, dar s-a delimitat de fostul președinte la momentul oportun, când Traian Băsescu încerca să o susțină pe Elena Udrea. Este un politician abil care face parte din grupul de la Cluj, un grup  transpartinic care se menține la putere indiferent de partidele care se află la guvernare. “Cred ca este joc la două capete. Eu nu as dormi liniștit în locul lui Florin Cîțu că mă sprijină Emil Boc. (…) Cîțu este în mod evident un tip care are are puterea unui prim-ministru în pix pentru că el dă banii, dar nu este un politician bun, nu este abil. Atunci folosirea lui ca și balon este importantă. Nu exclud ca  printre strategiile lui Emil Boc, este un politician cu experiență care sunt convins că are mai multe variante, să se folosească și de Cîțu. S-a desprins mereu când a trebuit de cei care l-au ridicat. De ce sa nu se folosească și de Cîțu? Nu cred că la vârsta și la experienta lui, Emil Boc joacă o singura carte. Dacă va fi oportun va candida la conducerea PNL. “, i- a declarat Miron Mitrea jurnalistei Marilena Mititelu. 
Candidații cu greutate își anunță târziu candidaturile, a atenționat Miron Mitrea și l-a desemnat pe Emil Boc drept repetentul săptămânii pentru” aplauzele penibile” la adresa lui Florin Cîțu. Dar a contat și lipsa de reacție în legătură cu eliminarea consiliilor județene dintre instituțiile eligibile din Planul National de Redresare și Reziliență.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSE SACRIFICA ȘI NEBUNII?
Articolul următorSpecialiștii PSD merg la Ministerul Fondurilor Europene să lucreze la PNRR