Ministrul de interne, Lucian Bode (PNL) spune că se analizează posibilitatea ca masca de protecție să fie eliminată pe litoral în acest sezon. Mai exact, cei care vor să se scalde în mare nu vor mai fi obligați, de la 1 iunie, să poarte mască la gură în timp ce fac asta.

Așadar, în scurt timp autoritățile vor comunica dacă în zonele turistice precum muntele și plaja vor mai fi incluse în spațiile unde purtarea măștii este obligatorie.

Bode îi avertizează pe cei din HoReCa despre măsurile care trebuie respectate obligatoriu și în acest an. Una dintre ele este permiterea ocupării spațiilor de cazare până la 70%.

Petrecerile în cluburi rămân interzise

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentUn medic aruncă Sănătatea în aer: „La Spitalul Foișor miza este transplantul!”
Articolul următorDe Paște, românii se vor ruga cu jandarmul lângă ei