Învierea lui Iisus Hristos a resuscitat în 2021 și Coaliția de guvernare. PSD a devenit pios de sfintele sărbători și a arborat steagul alb. Dar cu un filon anticreștin consistent, guvernanții, ghinion, nu au parte nici măcar de minuni care să țină 3 zile.
Zilele acestea, România defilează pe scena europeană și o forță politică responsabilă din Opoziție nu  ar duce lupte politice interne. Ceremonios și chiar puțin aristocrat, PSD respectă uzanțele. Degeaba. Cei din arcul majoritar se atacă între ei și sapă tenace la decredibilizarea Coaliției de guvernare. Ludovic Orban îl corectează/nuanțează pe șeful statului pe tema suspendărilor politice și a prezumției de nevinovăției. În vreme ce ministrul Sănătății face pe asistenta medicală și agită portretul lui Vlad Voiculescu la ușa lui Florin Cîțu. 
Există multe voci care acuză PSD de non-combat. În mod eronat, pentru că este mult mai credibil când cei din propria familie se atacă și acuză între ei, decât atunci când vine o altcineva să-i critice. Deci PSD are mai mult de câștigat din ce-și face alianța PNL +USR cu mâna proprie. Ceea ce nu scuză totuși ieșiri defazate în care Vasile Dâncu, anunță că “PSD va depune o inițiativă” legislativă referitoare la vânătoare, când ministrul UDMR, mai pragmatic și mai eficient, a inițiat deja modificarea legislativă.  Vom face, vom iniția erau unelte din arsenalul altei formațiuni, dar când joci pe mai multe fronturi se mai întâmplă să încurci borcanele. Iar anti-carisma domnului Cioloș e un sac cu surprize greu de dus. 
Domnul Dâncu, defazat, chiar deplasat pentru exercițiul de admirație față de AUR. Pentru că PSD a câștigat intotdeanu jucând pe cartea seriozității și a discursurilor raționale. N-a fost niciodată prea bun povestitor și degeaba se chinuie unii să facă dintr-un inginer un nou Petre Ispirescu. Iar românii la rândul lor s-au săturat de povesti și de contraziceri în egală măsură.
Vor soluții și pricepere! Vorba multă sărăcia omului! Că s-a văzut cât de costisitoare sunt poveștile de adormit copiii! Nu și pentru buzunarul propriu…

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD marchează “cel mai ambițios angajament social al UE”
Articolul următorMiron Mitrea despre posibila revenire a lui Vlad Voiculescu și atitudinea USR Plus: Orban și PNL vor pierde din acest joc