Când te doare măseaua nu te mai interesează dacă rulează un film bun la televizor.
Campania electorală a început cu un episod acut furtunos al infecțiilor cu coronavirus.  Echipajul medical din teren este epuizat. Dar cea mai mare problemă este că explozia îmbolnăvirilor  scoate din latență criza din toate celelalte domenii. Am avut până acum o criză sanitară și nemulțumiri, disfuncționalități în economie, în Educație, în sfera serviciilor sociale și în serviciile descentralizate, dintre care direcțiile de sănătate publică n au reușit nici măcar să răspundă la telefon. Explozia îmbolnăvirilor extinde criza în toate celelalte domenii. S a amânat și s a tot amânat relansarea economică și este foarte târziu. Iar căderea în V sau în U, deocamdată specialiștii nu au stabilit, se produce în plin sezon rece, ceea ce ar putea să ne deprime și să ne infrigureze mai tare. În limbaj medical, o boala gravă a trecut în faza insuficienței sistemice.
Vrea, nu vrea, PNL este la guvernare. Funcțiile publice deținute ii oferă suficientă vizibilitate, iar responsabilitățile n a vrut să le împartă cu nimeni.  Doar președintele, Klaus Iohannis, a sărit și el în barca pornită prin furtună, fără scenarii alternative sau variante de rezervă. 
Epidemia face campania electorală și pare puțin probabil ca PNL să reușească să schimbe agenda publică în favoarea sa. Este  grăitor cum toți primarii de sector, indiferent de culoarea politică, au intervenit să repare măsura dezastruoasă de închidere a piețelor anunțată de premier. Cel care a dat semnalul a fost primarul sectorului 2, useristul Radu Mihaiu, întrat în forță în administrația bucureșteană prin reacția rapidă de salvare a Pieței Obor.
În afara de tema pandemiei, doar de la PSD a venit o temă de actualitate prin delimitarea clară, în tandem cu Sorin Grindeanu, de ingerințele  structurilor de informații, actuale sau în rezervă. Și foarte important, Marcel Ciolacu are și el sufrageria lui,, doar că acolo ține o icoană, nu pe Laura Codruta Kovesi.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCe venituri are Adrian Streinu-Cercel
Articolul următorLUNI Noi dezvaluiri incendiare ale lui Rizea. Ce a făcut Remus Pricopie, “rectorul lui Ponta”, pentru a rămâne în grațiile lui Coldea