Agenția de presă Reuters a realizat un studiu în SUA, pe baza indicatorilor primiți din 74 de state americane. Potrivit acestuia, pe măsură ce școlile din SUA au fost închise, sănătatea mintală a elevilor s-a depreciat.

Și profesorii au fost afectați, a constatat raportul Reuters în respectivul sondaj național.

Datele au vizat peste 2,2 milioane de elevi din Statele Unite.

Dintre cele 74 de state care au răspuns, 74% au raportat indicatori multipli ai stresului crescut al sănătății mintale în rândul copiilor.

Aproape 90% dintre acestea au prezentat rate mai mari de absenteism și însingurare, valori utilizate în mod obișnuit pentru a evalua sănătatea emoțională a elevilor.

În februarie 2021, 57% dintre elevi mergeau însă la școală, potrivit Burbio, un serviciu care urmărește activitatea școlilor.

Cu toate aceste, profesorii și o serie de părinți susțin închiderea școlilor ca măsură de prevenire a infectărilor cu SARS-CoV-2.

Cercetările din ultimul an au demonstrat că școlile publice care respectă regulile de distanțare socială au de obicei rate scăzute de răspândire a COVID-19.

În Rhode Island, potrivit raportului, copiii care au stat acasă au fost mai predispuși la infectarem decât cei care merg la școală, a informat comisarul pentru educație al statului, Angélica Infante-Green, cercetătorii și medicii încă din ianuarie. „Este foarte important să ai date”, a spus Infante-Green. „Majoritatea cazurilor de infectări, pe care le-am urmărit, au fost în afara școlii,” a conchis ea reporterilor Reuters.

 

Articolul precedentNumăr record de români așteaptă vaccinarea
Articolul următorStudiu: AUR a preluat spațiul PSD din online