Când un smecher vrea o aventură și nu-l poți refuza, să vorbești de pirostrii și de botoșei pentru copii e o variantă de scăpare. Ai o șansă! O șansă să nu declanșezi furia nebunului când nu ii faci pe plac.
În această situație s-a aflat Marcel Ciolacu când s-a declarat la DiGi 24 pregătit inclusiv pentru un tandem președinte-premier cu Nicolae Ciucă. Dacă PNL trebuie să facă ceva să oprească prăbușirea în neant, PSD alternează creșterile ușoare cu erodarea lentă la guvernare. Prin urmare, PNL este cel în căutare de soluții salvatoare. Iar, cu cât dezastrul e mai aproape, cu atât apar mai multe soluții susținute de grupulețe din ce în ce mai multe și mai mici. Marcel Ciolacu nu a făcut decât să arunce o nadă pentru unii, să le dea de gândit altora și să dezbine mai mult gruparea politică parteneră aflată în criză de leadership.
În contextul deteriorării situației din țară, a crizelor multiple și prăbușirii nivelului de trai, e important să nu fi cel care ridică piatra și declanșează gâlceava națională. De ce ar face-o PSD când în interiorul PNL războiul e deja declanșat? 
Apoi, soluția vânturată de Marcel Ciolacu are efect de miraj pentru jucătorii politici cu identitate nepolitică, dependenți de ordine și disciplină. Ei preferă alianțe previzibile și angajamente, în ciuda faptului că realitatea le-a demonstrat constant că modelarea nu este adecvată proceselor politice.
Revenind la conflictele dintre liberali este o provocare să spui dacă Rareș Bogdan este un liberal istoric sau un pragmatic răsărit din rămășițele politice ale lui Traian Băsescu. Cert este că gruparea pedelistă rămâne o constantă și un vector de schimbare sigur. Ei lucrează și nu dorm niciodată liniștiți și sunt fermentul intrigilor politice.
PSD nu are niciun interes să urce în aceeași căruță cu Virgil, Popescu, Lucian Bode și, să nu uităm, Floriiin Cîțu! Poate doar atavicele conflicte feseniste să fi erupt psihanalitic în Marcel Ciolacu. De ce la Digi24? Nu faceți speculații! Liderul social democrat le-a răspuns celor care l-au întrebat. Atât!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea susține că președintele PSD se bucură că a tăiat de pe listă varianta alianței electorale
Articolul următor      VOTAM CANDIDATUL SAU SLOGANUL?