Președintele își arată mușchii Deocamdată nu se știe la cine și pentru ce. Anul 2021 a venit cu o grămadă de probleme, Puterea nu dă semne că e bine pe poziție, dar PSD  este la relaxare, după un an greu, în care și-a jucat existența și a ieșit cu bine din confruntarea electorală. Cine și a pus speranțele în PSD a pierdut pe linie, dar  PSD a obținut un număr de mandate parlamentare cât să se mențină în politica mare. Companiile strategice urmează să se privatizeze, pensiile sunt o amară amăgire, doar copiii urmează să se întoarcă în sala de clasă ca urmare a luptei duse  de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. 
Acțiune zero, cuvinte multe și frumos meșteșugite. PSD este campionul Facebook. Paginile de socializare social democrate abundă în figuri de stil și tehnici discursive. Nici nu respiră liberalii sau progresiștii fără un comentariu acid din partea PSD. Gălăgia nu pare să-i tulbure pe guvernanți de la împărțirea prăzii care-și testează, de nevoie, reflexele combative, cu colegii de alianță sau chiar de partid.
O cercetare Insomar arată că susținătorii PSD sunt mai blânzi cu ministrul Nelu Tătaru decât liberalii. Iar Vlad Voiculescu este aspru judecat pentru bâlbâielile din  campania de vaccinare de către USRPLUS mai mult decât din partea PSD. În coaliție revine scandalul numirilor politice la conducerea spitalelor, dar dacă au existat medici care au sperat la un pact pentru sănătate nu au decât să-l sune pe Alexandru Rafila, lăsat de gardă la partid.
Sunt unii care încearcă să trezească PSD și atrag atenția asupra politicii AUR de a iniția acțiuni politice în prelungirea declarațiilor publice ale PSD. PSD zice, AUR sesizează Avocatul Poporului, PSD reclamă și se revolta când AUR e deja în stradă. Treaba lor! Pana în 2024 sunt 4 ani. Pentru politicieni da, dar unii cetățeni nu sunt deloc răbdători. Sondajele arată că în rândul tinerilor și a profesioniștilor din urban furia crește. Premierul Florin Cîțu spune că vaccinarea merge bine, iar ministrul Sănătății ne liniștește că suntem abia la început. Matematic am primit cu mult mai multe doze de vaccin decât am dovedit că suntem capabili să facem la această oră. La restaurantul din colț rata de vaccinare va decide între relansare și faliment, dar în Piața Victoriei calculele economice se fac după o altă formulă matematică. 
În schimb, la PSD, bugetul se face din indemnizația de concediu deocamdată. Iar politica se face de către menestreli. Pana la urmă asa a apărut și muzica rapp. Era nevoie ca lupta de stradă să livreze mai mult spectacol, iar pâinea sâ o împartă liderii celor flămânzi.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 16 ianuarie 2021
Articolul următorAdevăratul combinator din PSD: Horia Mihălcescu, șopârla de pe umerii lui Liviu Dragnea și Elena Udrea