Dacă luni profesorii sunt în grevă generală, Nicolae Ciucă are demisia înscrisă în destin. Nu e un gest formal, impus de un angajament mai vechi. Vine ca o decizie logică a incapacității de gestionare a treburilor publice. Să stea în grevă generală, să se isterizeze părinții, cadrele didactice, iar premierul să aștepte Înălțarea și Ziua Eroului Necunoscut ne aruncă într-o tragicomedie devastatoare pentru bruma de credibilitate a clasei politice.  Ce ar putea scanda protestatarii? Demisia Premierul 1?Demisia premierul 2?

PNL a reacționat impulsiv, necontrolat, și-a afișat frustrarea și iritarea. Iar premierul a reacționat de-a dreptul infantil: l-a arătat cu degetul pe Marius Budăi, subordonatul său. Un lider poartă responsabilitatea echipei și dacă nu și-o asumă își neagă calitatea de lider.Din reacția liberală rămâne doar ADHD ul politic de care suferă Rareș Bogdan, o precipitarea mediatică lipsită de consecințe politice de fiecare dată.

Singura șansă pentru liberali de a scăpa de ridicol e reușita negocierii și renunțarea la greva generală. Vor avea puterea de a pune umărul la un asemenea succes care nu are cum să se contabilizează altfel decât în contul liderului social democrat, Marcel Ciolacu?

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele PSD propune consultări în weekend și evitarea grevei generale în Educație
Articolul următorMiron Mitrea, despre greva din educație : „Eu sunt mulțumit când văd că sindicatele își apără drepturile”