Jurnal de front din Salonul Albastru
Ce s a întâmplat în ultima perioadă? Lui Ludovic Orban i-a alunecat printre degete porumbelul domnului Florin Cîțu chiar înainte de votul la moțiunea de cenzură ca a tranșat lupta  pentru putere din PNL. Gândul a zburat ca o săgeată și urmașul lui Ion C. Brătianu nu a mai apucat să-l prindă, votul trecuse. Când să ceară lămuriri de la premier, Florin Cîțu fugea de George Simion și trebuia să treacă repede, repede, pe lângă Marcel Ciolacu.
Florin Cîțu a tranșat partidul și, din greșeală, l-a tranșat cu tot cu Guvern, a declanșat răscoala și nu a mai avut de ales. L-a căutat pe Klaus Iohannis, dar nici președintele, când a văzut câte bucățele au făcut copiii, nu a mai avut încredere că le poate reordona și s-a întors la vocația de  unificator. Pretextul: România educată, pentru ca orice om educat nu poate să refuze o invitație venită de la primul om în. stat. Sub acoperirea comisiilor parlamentare, Opoziția a luat, după îndelungi așteptări, calea Cotroceniului si a avansat propuneri. România Educată a ieșit sub forma unui pachețel de idei îndoielnice, dar care l-a scos din izolarea olimpiană pe președinte și are calitatea deosebită de a reorganiza posturi la stat, la nivelul inspectoratelor. Adică, joc de scenă pentru public și cotlete pentru diriguitorii politici. Și a amuțit Opoziția, domnul președinte. E ca atunci când te doare măseaua și te lovește acceleratul în cap. Așa sunt criticile Opoziției pe lângă loviturile năucitoare pe care și le aplică singură, singură, Coaliția de la guvernare. Așa a picat Alexandru Nazare, după ce a fost dat la o parte la întocmirea PNRR ului. . 
Iar Florin Cîțu devine o legendă, asemeni lui Bruce Willis și, în ciuda lui Samson, pentru că nu se dă pe mâna Dalilei. Greu de ucis, Florin Cîțu este ușor de sinucis, motiv pentru care a și trimis Corpul de Control să-și execute succesorul și să-i ia piuitul lui Ludovic Orban. A făcut liniște chiar PSD: să se audă în clar rechizitoriul întocmit de premier și pentru care crede că a găsit un țap ispășitor. Doar să se știe public urma miliardelor împrumutate și să se cerceteze, civil, necivil și penal, responsabilitatea nivelului ierarhic superior. Domnule premier, e proverbul cu groapa și povestea cu capra. Negativ sau pozitiv, Who cares?, tot rămâneți un erou de poveste. Asemeni lui James Bond. Să vedem cine spune povestea că pe harta noastră susținătorii lui Alexandru Nazare cunosc o cale neîncercată până acum.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD revoltat de scumpiri și de creșterea euro
Articolul următorPrimarul Băluță extinde linia de metrou catra prima comună din România