Aerul e greu respirabil, chiar și în pădure. Tăierile necontrolate de arbori au dat peste cap ecosistemul. Deși cele mai multe viețuitoare sunt obișnuite sa și încarce bateriile la soare, e o forfota subterana în lâncezeala verii. S ar putea crede ca malaria purtată de insignifiantul țânțar ar fi de vina. Fals! Niciodată țânțarii nu schimba matricea ecosistemului. Problema mare e ca nici țânțarii ăștia nu sunt ultimii proști. Poate sunt lipsiți de precauție, dar prosti nu sunt deloc! Legile naturii spun ca țânțarii se hrănesc în siguranță cu lei sau tigri, dar sunt amenințați de maimuțe! Deci se cauta un leu și toată lumea e neliniștită ca se va lăsa în zadar așteptat.
Un coleg de muncă avea un sfat prețios din înțelepciunea chineză. Arată te puternic când ești slab și arată te slab când ești puternic! Și sfatul i a fost ascultat. Motiv pentru care în politica de lângă Baneasa nu mai exista niciun leu. Jocurile vor fi făcute de un castor. Este un animal înzestrat cu putere de muncă, răbdare și, calitate foarte rară, curajul de a se așeza de a curmezișul cursului apei. Nu l veți găsi în colecțiile de simboluri ale omenirii, arareori în bestiare. Cu toate acestea, adeseori barajele construite de castor au schimbat cursul apei. 
Problema castorului este ca inundațiile neașteptate vor afecta unele dintre depozite și, atunci, animalele de prada vor fi nevoite sa renunțe la dieta vegane și sa iasă la vânătoare. Iar castorul  ori le va oferi vânătorilor singur trofeul, ori se va lepăda de costumul de scena și își va arata… coama. Acesta este un fir epic la care nu s a gândit nici vânătorul! 

Alegerile locale par mai mult a încurca decât a ajuta marile partide. Mai ales liberalii încep sa ia în calcul ca ar putea întra în alegerile generale cu handicapul unui rezultat dezamăgitor la locale și ca organizatori ai scrutinului în plină recrudescență a coronavirus și din postura de combatanți fără cap în bătălie, din lipsa de candidat propriu. PSD i a lăsat pe acoperiții care i doreau răul sa și devoaleze jocul. Iar Victor Ponta și a uzat recuzita și a amețit de atâtea piruete. Deci… 
E de așteptat sa se amestece iarăși cărțile politice și sesiunea extraordinara a Parlamentului sa anuleze vacanțele cu șuierul unui glonț în care nu mai credea nimeni! În august. Doar ca cel care trage nu va mai avea de ales. Ori ia sceptrul de la cel doborât, ori își va pierde urma  și mirosul în suvoiele revărsate peste albia râului!

Articolul precedentLiberty Hub. Defending the West. The death of the American University. Stupidity, Schooling, and the Take-Over of America’s Culture
Articolul următor“ADIO DAR RĂMÂN CU TINE?”