PSD are oameni înțelepți și, pe deasupra, nici nu țin morțiș să se fălească. Decizia echipei lui Marcel Ciolacu de a face singură programul de guvernare este relevantă. PNL nu mai există! PNL este doar o hologramă din decorul prezidențial. O proiectie de care Klaus Iohannis are  nevoie în sceneta despre care nu știm de unde se joacă. Știe cineva exact de unde a plecat informația că președintele vrea alianță cu PSD? A fost o idee care a inundat simultan întreaga presă.  Ar putea fi o diversiune. Dar ar putea fi și o vorbă prezidențială spusă șoptit și de după perdeluță, ca la spovedanie.
Sigur este doar că PSD muncește! E pe urma banilor împrăștiați de liberali. E nevoie de o rectificare bugetară, dar să vedem dacă mai există bani de împărțit. S-a împrumutat mult, Florin Cîțu spune că s-a investit bine, dar de câștigat nu am câștigat nimic.
PSD își face temele și așteaptă decizia liberală în materie de alianțe. Împărțit în două tabere la inceput de toamnă, PNL este acum pulverizat în grupulețe pe care doar alegerea binară mai are șanse să le reîntregească. Nici nu prea mai sunt doritori de declarații publice, încât ajungi să crezi că doar Florin Cîțu și Dan Vâlceanu mai sunt în partid.
Așa că PSD face programul de guvernare și vedem mai târziu care e majoritatea sau la ce majoritate poate spera. Câtă vreme soluția reconcilierii naționale o așteptăm de la partidul care a generat instabilitatea cu al său Congres total, e greu de sperat la rezolvare. Nu poate să medieze cel care e parte în scandal. Și cea mai sigură cale pentru Klaus Iohannis de a tergiversa lucrurile e de a pune PNL să formeze o majoritate.
Ceea ce nu se vede la televizor și mai nou nu se mai vede nici pe Facebook este vizita lui George Simion la Sibiu.
Opoziția tace și face. A tăcut mult și adânc și președintele. Doar că tăcerea prezidențială strigă tare despre toate câte nu s-au făcut în 7 ani de mandat. Și în care nici pe social democrați nu i-a lăsat să-și facă treaba.
Luni se așteaptă o majoritate. Dar o majoritate reală, cât de cât durabilă, măcar până în primăvară, doar de la PSD poate veni.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Dorin Iacob: „Ales bules – S-a ales praful! Cam așa se poate descrie mariajul PSD-PNL”
Articolul următorGuvernul PSD-PNL, obiectiv ratat când o cerea țara și pe cale a se face când are interes Klaus Iohannis