Istoria ia virajele cu o viteză nebunească. E dificil să mai riști o prognoză, să lansezi un program și să faci promisiuni. Neprevăzutul își face de cap  și ne joacă feste tuturor. Dacă Marcel Ciolacu a visat vreodată să devină premier și-a ales probabil cea mai proastă perioadă. Dar liniile ideologice care împart lumea în ghioniști și norocoși țin de Palatul Cotroceni și par să-l lase indiferent pe președintele PSD. Liderul social democrat a înțeles foarte bine că românii s-au saturat de politica-show jucată ca o partidă de poker și se ocupă public exclusiv de agenda publică. 
Ceea ce îl distinge este curajul de a identifica probleme și de a-și asuma rezolvarea. Într-o lume care fuge de răspundere și funcționează prin mecanismul identificării unor vinovați de serviciu, un asemenea comportament  este o sfidare.
Poate la București problema păcănelelor este o operațiune de imagine. La sate e drama multor familii care le-a furat sufletul. Mulți agricultori au nevoie de un tractor nou și s-au bucurat de extinderea programului Rabla anunțată de premierul urcat pe un asemenea vehicul. Propunerea e binevenită,  problema corespunde agendei publice, dar intervenția de la cel mai înalt nivel, desfășurată mult prea strident, prea evident, se transforma dintr-o inițiativă bine-venită într-o operațiune de imagine, prezentă la toate televiziunile de știri. Așa, pas cu pas, premierul, aflat în căutarea bunei guvernări pare deturnat de la bunele intenții. N-ar fi nimic nou sub soare, dar sunt prea multe teme deschise, prea multe fronturi, prea mari așteptări proiectate. Și pe firul oricăreia dintre ele se poate merge pentru a identifica grupul de acțiune, grupul de reacție și grupul de contra-reacție. Partide discrete care funcționează mascat sub etichetele tradiționale. Prea binele este cel mai redutabil dușman al binelui. Iar binele premierului și al românilor se întâlnesc pe firul finalizarilor și verificării acțiunilor propriu zise până la finalizarea efectivă. Pentru că un om dezamăgit și mințit este un nemulțumit activat politic. Adică gata de acțiune!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre românii din Gaza: Există un contact permanent în celula de criză de la Ministerul de Externe
Articolul următorMiron Mitrea, despre declarațiile antisemite al președintelui Turciei: „Se vrea lider al musulmanilor”