Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Israel, a transmis în cadrul unei conferințe de presă alături de omologul său israelian Benjamin Netanyahu, că în fața atacurilor Hamas, Israel are tot dreptul să se apere. Liderul guvernului român a făcut și un apel și la limitarea oricăror violențe împotriva civililor. 

“Am decis să vin astăzi în Israel, deoarece în astfel de momente dificile, partenerii și prietenii trebuie să-și demonstreze solidaritatea.

Societatea românească, comunitatea de israelieni din România și cea de români din Israel deplâng victimele nevinovate în urma atacurile teroriste declanșate de Hamas.

Transmit compasiunea noastră pentru toate aceste pierderi de vieți omenești și pentru numeroși răniți.

Condamnăm cele întâmplate în Israel, nivelul atrocităților comise de Hamas, o grupare teroristă care ține prizonieri populația civilă pentru a-și atinge scopurile teroriste. Parlamentul României a fost primul dintre cele europene care și-a exprimat susținerea pentru Israel. Alături de comunitatea intențională cere eliberarea imediată a ostaticilor și abținerea de la orice act de agresiune împotriva populației civile. I-am transmis premierului Netanyahu că în fața acestor atacuri, Israel are tot dreptul să se apere, in concordanță cu reglementările internaționale. Țin să vă mulțumesc, domnul premier Netanyahu, pentru sprijinul acordat de autoritățile israeliene pentru repatrierea a peste 2.000 de cetățeni romani.”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu. 

 

După conferința de presă cu Benjamin Netanyahu, Marcel Ciolacu se întâlnește și cu o serie de reprezentanți ai comunității românești din această țară. Șeful Guvernului de la București va avea o întrevedere cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011.  

Articolul precedentMarcel Ciolacu a ajuns în Israel: “În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate”
Articolul următorJoe Biden ajunge astăzi în Israel