Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit, în exclusivitate, la „Legile puterii”, despre greșelile Guvernului Cîțu în criza sanitară din România, dar și de efectele în lanț ale scumpirilor la energie și gaze.

„Prima urgență era să ne ocupăm să moară cât mai puțini români. Nu există să spui că nu ai medicamente când vine valul 4. Au cumpărat vaccinuri pe care nu le folosesc. Ne expiră sau le dăm altor state. E o brambureală”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a criticat și lipsa măsurilor luate de Guvernul Cîțu pentru a salva economia, dar și pentru a-i ajuta pe români să facă față valului de scumpiri.

„În plan economic, dacă nu se iau imediat măsuri… Totul e în lanț. Scumpirile la gaze și energie vor aduce scumpiri la absolut toate, medicamente, alimente. 

Am intrat într-o capcană și vorbim numai de scumpirile de la noi de acasă .Nu, marile scumpiri influenteaza industria românească, IMM-urile. Nu mai suntem competitivi. Restul statelor au luat măsuri.

Deja avem un deficit de 20% fata de anul trecut, se va adânci. Totul se va rasfrânge pe schimbul valutar, ce va veni cu alte scumpiri la utilități, care vor fi tot la români.

Când nu esti competitiv și nu mai ai export și cerere pe piață, în momentul ăla dai și faliment. Se anunță că gigacaloria va fi scumpită cu 80 la sută”, a mai avertizat Marcel Ciolacu, la „Legile puterii”, joi seară.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu, DEZVĂLUIRILE MOMENTULUI la Legile Puterii: Iohannis e principalul vinovat, el a impus guvernarea perdanților
Articolul următorLegile puterii | Marcel Ciolacu: Guvernul tehnocrat este o SOLUȚIE, pe o perioadă limitată de timp. Pot da 10 nume de la PSD