Minerii nu prea folosesc social media. Este motivul pentru care PSD rămâne departe de dramele din Valea Jiului, chiar dacă Marcel Ciolacu e alături  de ei în realitatea virtuală, în vreme ce doamna Firea este preocupată de sexualitate. Celălalt prim-vicepreședinte, Sorin Grindeanu, este atât de prins de tehnologia informației încât nu are cum să poarte vreo urmă de cărbune pe costumul mereu de nota 10. Dreptul la salariul cuvenit muncii sau ziua închinată dezrobirii rromilor nu și-au găsit loc pe agenda social democrată. Puncte esențiale ale socialismului cu față europeană, nu se simte nevoia să fie afirmate în plan intern unde la PSD s-a terminat împărțire Puterii în sistemul de stat.
Reduse la rolul de mecanisme de ascensiune și selecție în împărțirea resurselor, partidele politice românești și nu numai și-au pierdut latura militantă. Ele sunt doar oportunități pentru cei care fac liste speciale pentru un trai mai bun pentru că n-au fost educați să stea la rând în copilărie. De aici absenteismul electoral masiv și criza de lideri. Pur și simplu nu mai avem partide, doar rețele clientelare care închid rapid orice tentativă de a instala meritocrația în sistemul public de salarizare. Ideile politice sunt vânturate fără reverberații populare, cei mari se luptă pentru resurse și cei mici așteaptă firimiturile de la masa stăpânilor lor.
 “Nu le pasă de noi” este sentimentul general pe care se urcă hotărâtă și năucitoare Diana Șoșoacă. Asemenea USRului care s-a afirmat pe frustrarea că în România aleșii au ajuns să fure până și viețile tinerilor, doamna senator prinde valul sentimentului că ii pasă, fără vreun program sau o doctrină care să meargă mai departe după ce rupe ușa ministerelor. Este în descinderile doamnei senator ceva din determinarea cu care mamele prind un loc la grădinița supra-aglomerată sau năvălesc cu copilul bolnav în camera de gardă. “Păi eu am timp de sală și de diete” spune la unison cu majoritatea româncelor Diana Șoșoacă, după ce a gustat puțină slană, să reziste la nesomn și la frigul din casă.
Cât este de conștientă stânga europeană dâmbovițeană că românii s-au săturat de gențile Elenei Udrea și de talia de viespe  și că Diana Șoșoacă este anti-modelul pe cale să devină mamă eroină? Se pare că și domnul Vasile Dâncu a măsurat și a constatat că bărbații români maturi, dar și cei trecuți de a doua tinerețe, deopotrivă din rural și din urban, s-au săturat de leșinate și  modelate. Așa este viața adevărată de dincolo de cartierele rezidențiale, unde doar Diana Șoșoacă și coronavirusul mai îndrăznesc să facă o vizită.
PS: Păcat pentru domnul Cîțu că a continuat să-și manifeste complexele oedipiene când la Cotroceni, când în Piața Constituției, și a ratat prilejul. Botezul focului vine când nu te aștepți și în prima linie ajungi pe cont propriu, nu cu delegație de la alții!!!

Sursa: Realitatea Din PSD