Foarte multă gălăgie, contre, amenințări și chiar plângeri la DNA între partenerii de guvernare! Relațiile în coaliție par explozive, dar aprobarea bugetului în comisiile parlamentare a funcționat asemenea unui ceas elvețian. Nicio abatere, niciun accident. Nu a trecut niciun amendament din partea Opoziției. Cu alte cuvinte se face atmosferă și nu politică propriu zisă.
Ce miză politică majoră se poate ascunde în spatele comerțului cu mărțișoare? A fost cea mai vizibilă temă de dezbatere în interiorul arcului guvernamental! Doar dacă nu cumva foștii prieteni ai lui Sadam Hussein, căzuți în dizgrația generală, s-au reprofilat și se ocupă clandestin de împletituri în alb și roșu. Totuși, PSD a schimbat registrul, a punctat mediatic la dezbaterile pe buget, dar fără note stridente și tărăboi inutil care să- i afecteze credibilitatea. Dimpotrivă, agenda președintelui PSD a fost a unui lider de partid care se pregătește serios de guvernare. Consultări cu lideri europeni, consultări cu reprezentații antreprenorilor români reuniți în Coaliția pentru Dezvoltarea României, cu asociațiile ecologiste și sindicate. Atenție sporită la programul de guvernare trans-atlantic al președintelui, Joe Biden. Marcel Ciolacu s-a apropiat hotărât de cel mai fierbinte subiect de pe agenda politică națională și internațională, deopotrivă: Planul National de Redresare și Reziliență. Avertismentul privind lipsa de transparență care îi va costa scump pe ocupanții temporari ai Palatului Victoria a venit de la un Marcel Ciolacu foarte grijuliu sâ respecte întocmai codul bruxellez. Mesajul este că aranjamentele politice de la București ar putea să se spulbere într-o clipită și că fundamentale în ecuația politică sunt înțelegerile externe și nu micile coterii dâmbovițene. Nu a venit vremea și chiar în PSD realitatea se înțelege greu. În pregătirea întâlnirii cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, președintele PSD a făcut o postare rămasă neobservată pe pagina de socializare. Incepe cu “mă gândesc”, ceea ce indică un proces reflexiv, în deplină solitudine. Ilustrația foto, o cană de cafea băută fără protocol, cu gândul la ce este de rezolvat și deloc la plăcerea consumului de cafea. De ce în solitudine?
“PSD este primul câștigător din această zarvă a guvernării, este ca la vânătoare. Vânătorii deștepți, la vânătoare de mistreți se așează în margine și tac. Nu fumează și nu trag după vulpi, pentru că mistreții vor veni la ei.
Așa face PSD acum, condus de Ciolacu , vânător bătrân si vechi. S-a pus într-un colț si așteaptă , să iasa mistreții în față.” 
Citatul de mai sus aparține unui consultant politic cu experiență în gestionarea Puterii cât istoria post decembristă a României și a fost făcută în cadrul ediției din 21 februarie a emisiunii Culisele Puterii.
Vi se pare că luptele politice actuale sunt pentru cine va fi președinte în 2024? Nu răspundeți! Doar gândiți-vă cine credea că principalul adversar al lui Victor Ponta va fi Klaus Iohannis în 2009 sau 2010! Și citiți întrebarea în cheie dublă: și cine ar fi crezut și cine chiar se gândea la soluția aleasă în cele din urmă!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentVasile Dâncu o sucește cu Ponta
Articolul următorAnaliză. O interceptare comandată de Kovesi la SRI a costat cât construcția unui spital!