Consiliul Politic National al PSD a votat în unanimitate începerea negocierilor politice pentru o guvernare comună cu PNL, UDMR și minoritățile naționale. Formula mai extinsa de negociere răspunde obiectivului de modificare a Constituției, pentru care este nevoie de o majoritate calificată. CPN al PSD a decis înființarea a 3 comisii de negociere. Prima, condusa de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, va negocia acordul politic de guvernare. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, va conduce negocierile pe programul de guvernare, iar senatorul Robert Cazanciuc va coordona modificarea legii fundamentale.
PSD are și o serie de condiții i i ale pentru o viitoare guvernare, între care majorarea pensiilor cu 11%, dublarea alocațiilor pentru copii, gestionarea exclusiv de către specialiști a combaterii pandemiei, testare masivă, desfășurarea educației în format fizic pe cât posibil, cu o operationalizare a sistemului hibrid de predare.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentZiua (In)dependenței: PNL bate palma cu PSD. Cum să te faci frate cu dracul până treci puntea
Articolul următorScenariul care dinamitează guvernarea: numai Cîțu sau Ciolacu pot fi PREMIERI. De ce varianta CIUCĂ este de evitat – semnal de alarmă