PSD a oferit UDMR MIPE și Ministerul Energiei. UDMR vrea în continuare Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului. Nu are de ce să le schimbe, spune Kelemen Hunor, pentru că și-a făcut treaba și nimeni nu a contestat performanțele UDMR. PSD vrea UDMR la guvernare. UDMR vrea la guvernare. Dar nu oricum. Cavaleri ai respectabilității, ungurii vor să reconstruiască încrederea în clasa politică românească și să înceapă cu respectarea protocolului de funcționare al Coaliției. Kelemen Hunor știe că și PNL vrea respectarea protocolului și rămâne la masa negocierilor până când Marcel Ciolacu este nominalizat ca premier. Atunci respectarea sau nerespectarea protocolului este la decizia premierului și orice premier își dorește să se bazeze pe o majoritate solidă.
În tot acest timp, Nicolae Ciucă își pierde răbdarea. Cât să mai stea să discute cu profesorii? Cu cei care stau la soare și, mai ales, cu cei care stau în soare și strigă la el?
Ceea ce se vede din poziționarea PSD și PNL este o situație plină de condiționalități și tensiune. Și-o asumă PSD și Marcel Ciolacu pe mai departe? S-ar părea ca da, dar cu siguranță în condițiile LOR! Și, indiferent ce ar spune PSD și Marcel Ciolacu, PNL și Klaus Iohannis ies   picați la un examen preliminar.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMafia gunoaielor primește o lovitură de grație în instanță: judecătorii confirmă ancheta Realitatea Plus. Declarații halucinante ale avocatului Romprest
Articolul următorClubuldepresa.ro, semnal de alarmă: Nu desființați protecția sursei!