Uite, deși are un vocabular sărac, a ajuns ministru! Așa mi-a tunat în ureche fiul meu când a auzit la tv acuzația că Dâncu și Ciolacu îl pupă în fund pe Dragnea. Acuzație venită de la ministrul Proiectelor Europene. Am dat să-l cert că vorbește urât, dar am realizat că folosește exact cuvintele mele când am comentat expresia cu partea dorsală pe care o folosise într-o compunere școlară. “Ai puține cuvinte la tine. Un om deștept ar spune îl măgulesc sau îl lingușesc!”, l-am atenționat eu cândva.
Îmi înghit cuvintele. Pentru că la Cristian Ghinea este vorba de disperarea de a opri comentariile legate de PNRR. Acide, devastatoare, ca o baie în albia porcilor.
Cristian Ghinea se chinuie de câteva zile să-l zgândăre pe Marcel Ciolacu si să se ia la trântă ca toți feții frumoși ai zilelor noastre:pe Facebook. Ar vrea să se lupte în invective, în jocuri de cuvinte batjocuritoare sau în metafore de persiflare. Să distragă atenția de la observațiile Comisiei Europene la PNRR cu o trânta politică banală. Doar că liderul social democrat nu mușcă diversiunea încercată anterior și de Dacian Cioloș.
USRPLUS este balaurul cu două capete atârnate de sforile invizibile pe care, în sfârșit Ludovic Orban a început să le vadă.
După ieșirea din scenă a lui Victor Ponta, USRPLUS a devenit spațiul de manevră, consola pentru jocurile politice.
Canibalizarea PNL părea să transforme USRPLUS într-un învingător fără luptă. Doar că nimeni din construcția subterană a USRPLUS nu s-a gândit că soarta progresistilor ar putea fi decisă de calitatea actului guvernamental. Se întâmplă mai rar, dar se mai poate întâmpla uneori ca politica să nu fie exclusiv un joc de imagine și realitatea să-și spună cuvântul. Românul tace și înghite orice. Dar, ghinion! Până la românul compliant, Guvernul Cîțu, condus de un progresist deghizat în liberal, s-a trezit scos la tablă și prins cu temele nefăcute, chiar de Comisia Europeană. Sforile nevăzute sunt aici, la noi acasă, doar că abil puse pe seama SUA, Rusiei, Chinei sau extratereștrilor. Cel mai bine știe domnul Dâncu, fost coleg cu Cristian Ghinea în Cabinetul condus de Dacian Cioloș.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu crede că România s-a făcut de râs cu PNRR ul Guvernului Cîțu
Articolul următorCulisele Statului Paralel – Ion Mihai Pacepa – Trădător sau erou? – Cât valora viața lui Pacepa pentru Ceaușescu